Ingrediente
- 5 legaturi de loboda rosie
- 2 legaturi de leustean
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 500g cartofi
- 50ml ulei
- 1l de bors
- sare
- 4 oua pentru zilele cand nu e post
Mod de preparare
In oala cu ulei incins se pune ceapa tocata marunt, morcovul si pastarnacul rase sau taiate cubulete mici,cartofii curatati, spalati si taiati marunt (mai marunt decat la alte ciorbe), se amesteca totul, dupa 1min se adauga si loboda cu 1legatura de leustean spalate si taiate marunt, se amesteca din nou,apoi se adauga 1lde apa,1lingurita cu sare si se lasa la fiert cu capac 30min; dupa acest timp,se adauga borsul fiert separat,se completeaza cu apa, se potriveste de gust,cand incepe sa fiarba se adauga cu grija cate un ou spart intr-un bol,iar cand s-au ridicat la suprafata, semn ca sunt fierte, se adauga restul de leustean si se opreste focul.
Se serveste cum doreste fiecare, cald sau rece cu ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|