Bors de sfecla rosie

Postat de Ina in Ciorbe
10 Iul 2016 | 5463 vizualizari
Bors de sfecla rosie

Cu reteta asta mi-a facut pofta, mai pe iarna, Alice . Mi-am promis s-o incerc atunci, dar i-a venit randul mult mai tarziu... :))  Multumesc de pont, Alice! >:D< Ne-a mers la suflet!

Ingrediente

  • 0,5 kg sfecla rosie ( 4-5 sfecle medii )
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi
  • 100 g sunca ( slanina ) afumata
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • bors de putina
  • leustean

Mod de preparare

Am curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii .

Ceapa si morcovul le-am tocat  marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate  si bucati de sunca afumata. 

Am adaugat 2 litri  de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic.

Am curatat sfecla si cartofii si le-am taiat in cubulete. O parte din sfecla am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari.  

Punem in oala cu legume fierte atat sfecla rasa cat si cubuletele de cartofi si sfecla , adaugam sare si piper si lasam in continuare la fiert. 

Cand cartofii si cubuletele de sfecla se patrund usor cu furculita acrim ciorba cu 1 litru de bors facut in casa si lasam totul sa mai dea 1-2 clocote.

Oprim focul, presaram leustean tocat marunt si servim cu multa pofta. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World. Se pun oasele afumate la fiert cu restul ingredientelor pentru...

Citeste continuarea

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Postat de panacris

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2016, 21:01
Ce culoare frumoasa are.Cred ca-i foarte bun
la 10.07.2016, 21:04
A fost, ca-i expirata reteta
la 10.07.2016, 21:13
imi place mult! N-am mai facut demult, sa-mi pastrezi si mie o portie!
la 10.07.2016, 21:13
data viitoare, Deyu
la 10.07.2016, 21:15
acu am vazut ca ai zis ca-i expirata )

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking