Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

Postat de Ksenya in Supe/Ciorbe
7 Iun 2023 | 3514 vizualizari
Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

Continuam cu nr.49 din topul Best soups in the World Bors rosu polonez simplu care reprezinta Polonia. Un bors pe cat de simplu ,pe atat de bun. Aromat si revigorant. Nu necesita prea multa experienta in bucatarie. Se poate servi cu placintele,galuste ,crutoane ... Se prepara in mai multe variante cu stoc de legume vegetarian sau post sau stoc de oase afumate . sursa de inspiratie :https://kuchnia-domowa.pl/przepisy/zupy/261-barszcz-czerwony-czysty Pentru Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World sunt necesare urmatoarele ingrediente: coada porc, sfecla, supa legume, usturoi, ciuperci, otet.  

Ingrediente

  • Ingrediente pentru Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the WorldPentru stoc
  • o coada afumata de purcel
  • 1 bouquet garni (ceapa verde,1 foaie dafin,patrunjel)
  • 6-7 boabe de piper
  • 3 litri apa
  • Bors de sfecla
  • 700g sfecla rosie
  • 3 l stoc de legume sau oase obtinut din reteta de mai sus
  • 3 catei usturoi
  • cateva ciuprerci (eu am avut hribi uscati)
  • otet 2-3 liguri
  • sare dupa gust
  • zahar dupa gust
  • piper dupa gust
  • magheran o jumatate lingurita

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World.

Se pun oasele afumate la fiert cu restul ingredientelor pentru stoc si se fierb la foc mic 30 -40 minute.

In cazul in care vreti sa fie borsul vegetarian /post, apelati la amestecul de legume deshidratate.

Dupa ce ati obtinut stocul fie el de oase afumate sau legume, strecurati-l si puneti-l din nou pe foc.

Sfecla se curata, se spala si se taie felii subtiri, puteti sa folositi razatoarea cu partea pentru felii.

Se adauga in oala cu stoc, se mai adauga usturoiul zdrobit cu lama cutitului sau taiat, si ciupercile.

Se fierbe la foc mic 40 -50 minute, semi -acoperit cu capac lasand un mic spatiu.

Se strecoara si se contimenteaza cu sare, zahar, otet, piper si maghiran dupa gust.

Se serveste calda alaturi de crutoane, placintele, galuste ...etc.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Zurek, supa poloneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa chinezeasca cu legume

Postat de comanligia

Supa chinezeasca cu legume

Am pus apa intr-o craticioara la fiert si am adaugat in ea ceapa curatata,spalata si taiata rondele,si morcovul curatat si spalat si dat prin razatoarea fina. Fideaua am pus-o intr-un bol cu...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de purcel

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de purcel

Radacinoasele, ceapa si ardeii se spala se curata si se taie marunt. Prajiti usor carnea in ulei si adaugati legumele maruntite. Sotati totul 5 minute si adaugati 2.5 l apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2023, 15:30
la 07.06.2023, 15:33
M-ai convins sa incerc si eu reteta. Cu asa ingrediente...
la 07.06.2023, 15:35
Laura, in sfarsit vine si cineva langa mine si nu ma lasa singura
la 07.06.2023, 15:36
Vasimur ,astept o reteta din top,facuta cu rabdarea de chinez pe care o detineti
la 07.06.2023, 16:05

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking