Bors rusesc

Postat de luminita20_2006 in Ciorbe
1 Iun 2009 | 8900 vizualizari

Specialitate ruseasca

Inapoi la reteta

Comentarii (10)

la 01.06.2009, 13:34
Chiar ma intrebam cand vei posta o reteta de bors rusesc.Cu ani in urma , eram la Kiev si ne-au servit ,seara, un asemenea bors,care , fiind mai plin de grasime, mi-a provocat o criza la fiere incat am fost dusa la spital.De atunci, nu l- am mai gatit.
la 01.06.2009, 13:49
Ai 5 furculite de la mine.
la 01.06.2009, 14:30
eeee!altceva,cu alte nuante!buuuun!si mai este una celebra(cine stie,adica romani),cea mai des gatita la moscova!o prepari,te rog frumos?
la 01.06.2009, 15:03
Imi pare rau, dar chiar daca ai schimbat citeva cuvinte intre ele, p'aici-p'acolo, reteta e "copiata" dintrun site - unde a aparut cu ceva timp in urma....
Citez:

"Ingrediente:

sfecla rosie (500 g), telina (1), morcovi (3), patrunjel (1), varza (1/2), untura (3 linguri), faina (1 lingura), bulion (3 linguri), dafin (1 foaie), carne de vaca (250 g), marar, sare, smintina (1 pahar).

Mod Preparare

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fasii subtiri, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarna 2 litri de apa fierbinte, se sareaza si se adauga carnea si costita taiate in bucati. Se lasa sa fiarba la foc mic. Smantana se amesteca cu o lingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu bors (o cana), apoi se toarna in oala. Se mai pune o sfecla cruda, data prin razatoarea mare, apoi se lasa borsul sa clocoteasca pina ce carnea este moale. Se presara marar tocat si se serveste cu smantana.
Timp Preparare: 1h 30'
Complexitate: redusa.

Te rog eu, nu mai pune retete rusesti pe site, ca ti le "ghicesc" imediat. Sunt pe ele!!!
la 01.06.2009, 15:06
PENTRU NASEA ALINA!!!
CRED CA VREI RETETA DE LA "SALEANKA". CORECT SAU NU?
la 01.06.2009, 15:11
am uitat sa specific siteul: preparateculinare.ro (http://www.preparateculinare.ro/borsuri-ciorbe/Bors-rusesc-454.html).
la 01.06.2009, 15:53
dragul meu sau draga mea....chiar nu am copiat reteta...eu sunt de origide din zoana ai si se fcae foarte dae acasa la mine reteta asta...eu m-am stabilit in romania de 4 ani...asa ca am sa te dezamagesc...sorry....
la 01.06.2009, 15:59
daca vrei schim gramajul...in cantitati bucata
la 11.06.2009, 01:09
DA!RASPUNS CORECT!multumesc.....dar unde e ciorba mea?
la 23.02.2015, 00:14
Eu am mancat Bors Rusesc facut de o moldoveanca si vreau sa zic...ca sunt mort dupa el.Foarte bun!!!!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking