Ingrediente
- O coada de vitel
- 1 morcov spalat si taiat cubulete
- 4 cartofi potriviti curatati si taiati cuburi
- O bucata de varza taiata fideluta
- O felie telina spalata ,curatata si taiata cubulete
- O radacina patrunjel ,spalat curatat si taiat cubulete
- 1 lingura pasta de tomate
- 500 ml bors de buna calitate
- O ceapa potrivita curatata ,spalata si tocata marunt
- O tija apio tocat marunt
- O mana taitei casa
- Sare dupa gust
- Piper dupa gust
- O legatura leustean spalat si tocat fin
- O legatura marar,spalat si tocat marunt
- O foaie dafin
- 3 linguri ulei
- 4 litri apa
Mod de preparare
Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata.
Adaugam radacina de patrumjel, telina, apio si la foc mic fierbem 15 minute.
Apoi adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute pana sunt cartofii gata.
In paralele, intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in uleiul incalzit, adaugam morcovii si mai calim inca 10 minute sub capac la foc minim, adaugam lingura de pasta de tomate amestecam si lasam 2-3 minute, adaugam, varza, amestecam acoperim si soatm legumele astfel, inca 7 minute la foc mic.
Adaugam continutul din tigaie in oala, adaugam foaia de dafin, amestecam, lasam totul pe foc inca 5 minute, apoi adaugam borsul fiert separat si taiteii. Lasam totul sa fiarba inca 5 minute, potrivim de sare si piper. Oprim flacara si lasam in repaus inainte de a servi,10 minute.
Se serveste cu leustean si marar tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc de coada de vitel II" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|