Bradut din turta dulce

Postat de oanapl in Dulciuri
5 Ian 2017 | 4510 vizualizari
Bradut din turta dulce

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g miere de albine
  • 300 g unt 3 oua
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • 3 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita ghimbir
  • ciocolata alba (pentru ornat)

Mod de preparare

Topesti mierea si untul la microunde. Cat lichidul este cald, adaugi zaharul si amesteci pana se omogenizeaza si zaharul este topit complet. Lasi sa se racoreasca, apoi adaugi ouale batute usor. 
Adaugi faina si condimentele si incepi sa amesteci cu o lingura de lemn. Pui condimentele si bicarbonatul si amesteci pana cand se leaga compozitia. Cantitatea de condimente poate varia in functie de gusturile fiecaruia. Framanti aluatul pana se omogenizeaza. Acoperi cu folie alimentara si il dai la frigider pentru cateva ore. (cu cat il vei lasa mai mult, cu atat va fi mai neted la suprafata). 

Scoti aluatul si iei o bucata din el si o framanti in mana pana devine maleabil, apoi intinzi o foaie de aluat putin grosuta.( Suprafata de lucru nu trebuie unsa cu nimic, datorita grasimii din continut, aluatul nu se va lipi.) 
Decupezi cu diverse forme. Eu am facut omuleti, braduti,animalute, stelute.
Pui turta dulce in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin loc intre ele, fiindca vor mai creste putin la copt.
Dai la cuptor 8-10 minute la foc mediu, doar cat se rumenesc foarte usor pe fund. 
Lasi turta dulce sa se raceasca, apoi o decorezi dupa imaginatie. Eu am decupat diferite marimi de stelute pe care le-am ornat cu ciocolata topita si le-am asezat sub forma de bradut.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bradut din turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100

Postat de licurici_lra

Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100

Am bagat dovleacul in cuptor pentru 40-50 min, pana se inmoaie. Am pus intr-un bol faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am amestecat, apoi am adaugat laptele, oul, coaja de...

Citeste continuarea

Floricele pentru Mos Craciun

Postat de Constelatialeu

Floricele pentru Mos Craciun

Pentru ca aveam in congelator niste aluat foitaj si pentru ca trebuia sa-l scot sa bag ''porcariile'' pentru Craciun, am zis ca mi-ar prinde bine niste joaca, ca am niste forme dragute si-mi place...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2017, 00:05
buna turta dulce
la 06.01.2017, 10:43
la 06.01.2017, 14:50
Da, si noua ne place foarte mult.
la 06.01.2017, 16:04
la 06.01.2017, 18:59
Ce frumooos!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking