Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)

Postat de ctlina in Mancare copii
11 Iul 2021 | 4958 vizualizari
Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)

Foarte bună si cremoasă a iesit. Seamăna cu brânza cumpărata de la marca franceza 'Boursin'. https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/branza-de-vaci-de-casa-cu-arpagic-si.html

Ingrediente

  • 1 litru de lapte proaspat
  • 200ml de smatana lichida 30%
  • sucul de la o lamaie
  • arpagic proaspat tocat
  • 2 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Intr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana.
Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei).

Cand laptele incepe sa fiarba, adaugati zeama filtrata de lamaie si luati oala de pe foc.
Cu o lingura cu gauri amestecati un pic si veti vedea ca apare zerul , laptele se separa.

Lasati 2 ore.

Dupa 2 ore filtrati printr-o sita capitonata cu tifon. Daca doriti recuperati zerul, se poate bea imediat sau se foloseste pentru a face din nou branza.
Strangeti bine branza obtinuta in tifon si puneti la scurs 2 ore la rece.


Dupa acest timp scoateiti branza, puneti sare, arpagic tocat si usturoiul zdrobit fin. Amestecati bine, verificati de sare si tasati intr-o sita/forma de branza cu gauri sau puneti din nou intr-un tifon.

Lasati sa scurga din nou o noapte la rece.

A 2a zi scoateti din forma si serviti cu ceapa rosie, rosii si alte cruditati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Briose aperitiv cu legume si menta

Postat de simona72

Briose aperitiv cu legume si menta

Pregatim aluatul la masina de paine si punem ingredientele in masina in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul sa creasca 20 minute, apoi il rasturnam pe masa de lucru usor unsa cu ulei. intindem...

Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu salam si iaurt

Postat de mihaelar63

Salata de fasole verde cu salam si iaurt

Fasolea se taie marunt. Patrunjelul se toaca. Ceapa verde se taie rondele. Salamul se taie cuburi. Amestecati ingredientele pregatite cu iaurt grecesc, ulei, sare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2021, 22:12
Interesanta combinatie !
la 11.07.2021, 23:06
O branzica tartinabila, curata , gustoasa , preparata in casa . Pe deasupra si o reteta dietetica !!! Bravo !!!
la 11.07.2021, 23:27
Îmi place combinația...!
la 11.07.2021, 23:41
la 12.07.2021, 00:19

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking