Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)

Postat de ctlina in Mancare copii
11 Iul 2021 | 5107 vizualizari
Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)

Foarte bună si cremoasă a iesit. Seamăna cu brânza cumpărata de la marca franceza 'Boursin'. https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/branza-de-vaci-de-casa-cu-arpagic-si.html

Ingrediente

  • 1 litru de lapte proaspat
  • 200ml de smatana lichida 30%
  • sucul de la o lamaie
  • arpagic proaspat tocat
  • 2 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Intr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana.
Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei).

Cand laptele incepe sa fiarba, adaugati zeama filtrata de lamaie si luati oala de pe foc.
Cu o lingura cu gauri amestecati un pic si veti vedea ca apare zerul , laptele se separa.

Lasati 2 ore.

Dupa 2 ore filtrati printr-o sita capitonata cu tifon. Daca doriti recuperati zerul, se poate bea imediat sau se foloseste pentru a face din nou branza.
Strangeti bine branza obtinuta in tifon si puneti la scurs 2 ore la rece.


Dupa acest timp scoateiti branza, puneti sare, arpagic tocat si usturoiul zdrobit fin. Amestecati bine, verificati de sare si tasati intr-o sita/forma de branza cu gauri sau puneti din nou intr-un tifon.

Lasati sa scurga din nou o noapte la rece.

A 2a zi scoateti din forma si serviti cu ceapa rosie, rosii si alte cruditati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini-tarte cu ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue

Mini-tarte cu ciocolata

Oul, untul taiat bucatele, untura solida, laptele, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, cacaua, esenta de rom si faina cernuta se amesteca si se framanta pana cand se obtine un...

Citeste continuarea

Pizza in forme de briose

Postat de momo121

Pizza in forme de briose

Pentru inceput facem un aluat ca o pasta mai groasa ca la clatitele americane:       Intr-un bol punem faina cu drojdia, parmezanul si daca mancati mai sarat puteti sa mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2021, 22:12
Interesanta combinatie !
la 11.07.2021, 23:06
O branzica tartinabila, curata , gustoasa , preparata in casa . Pe deasupra si o reteta dietetica !!! Bravo !!!
la 11.07.2021, 23:27
Îmi place combinația...!
la 11.07.2021, 23:41
la 12.07.2021, 00:19

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking