Branza topita

Postat de trifadalia in Aperitive / Garnituri
3 Apr 2020 | 3909 vizualizari
Branza topita

Aceasta branza topita de casa o fac ori de cate ori am branza de vaci care nu am ce sa fac cu ea. In felul acesta, gatita, sta in frigider chiar si o luna de zile intr-o cutie.   

Ingrediente

  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 lingura de smantana

Mod de preparare

 

Se amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta.

Se pune un vas cu fundul dublu sau pe baie de abur ( este optiunea fiecaruia ce metoda alege) la foc si se amesteca in ea in continuu timp de 10-15 minute, pana cand branza va deveni o pasta de branza. Se adauga si o lingura de smantana sa fie mai tartinabila, apoi se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza topita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Postat de panacris

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2020, 13:45
Interesantă și utilă rețetă, pentru cei cărora le place brânza topită...!
la 03.04.2020, 13:52
la 03.04.2020, 14:49
Interesanta reteta !
la 03.04.2020, 14:54
la 03.04.2020, 15:26

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking