Branzoaice umplute cu mere

Postat de mirela0911 in Mancare copii
14 Oct 2018 | 5083 vizualizari
Branzoaice umplute cu mere

In fiecare saptamana prepar ceva bun, ceva de pus la pachet, ceva care sa fie pe placul copiilor. Asa sunt si aceste branzoaice pe care le-am pus la pachet alaturi de un iaurt si asa a trecut o zi de scoala. Pentru aceste branzoaice m-am inspirat de la Miremirc, aici e reteta https://www.bucataras.ro/retete/branzoaice-16343.html, doar ca eu am umblat la umplutura si am adaugat merisoare. Si pentru ca e toamna, am folosit si mere in umplutura ceea ce le-a facut si mai bune. Reteta inspirata de toamna

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 1 lgt sare
  • 50 g drojdie proaspata
  • 3 lg zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 ml ulei
  • lapte caldut cat cuprinde (cca 500 ml)

Pt. umplutura:

  • 500 g branza
  • 100 zahar
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 50 g merisoare
  • 2 mere mari
  • 3 lg gris
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Aluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze drojdia. Intre timp restul de lapte se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste. 

Ouale se bat si se toarna peste faina, se pune si uleiul, coaja rasa de lamaie si se amesteca dinspre mijloc, incorporand incet faina de pe marini. Se toarna laptele putin cate putin, pana se obtine un aluat ce poate fi framantat.

Se toarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Intr-un bol se pune branza, oul, esenta de vanilie si zaharul. Se amesteca bine pana se topeste zaharul. Merele se spala, se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici. Se pun peste branza merisoarele si merele cubulete. Se amesteca. Pentru ca eu am avut o branza cremoasa, am adaugat si 3 linguri de gris pentru a tine mai bine umplutura.

Se imparte aluatul in doua parti. Se ia o parte si se intinde in foaie dreptunghiulara. Se taie apoi in 12 patratele egale. Pe fiecare patratel se pune cate o lingurita de umplutura, apoi se unesc colturile opuse. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Se lasa sa mai dospeasaca cca. 15 minute, apoi se ung cu oul bine batut.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa pana se rumenesc frumos. Se scot din cuptor, se acopera cateva minute cu un prosop de bucatarie, apoi se pot servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice umplute cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti fragezi cu cacao

Postat de momo121

Biscuiti fragezi cu cacao

Intr-un bol mixam untul cu zaharul si vanilia, pe urma adaugam oul si cacaua, omogenizam si la final faina cu praful de copt.      Framantam bine pana obtinem un aluat omogen,...

Citeste continuarea

Cuscus cu legume si cremvusti

Postat de oanapl

Cuscus cu legume si cremvusti

Se curăță legumele, după care se spală și se taie cubulețe ardeiul, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Într-o tigaie încinsă se pun 2 linguri de ulei de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2018, 18:38
la 14.10.2018, 19:09
Delicioase!
la 14.10.2018, 19:12
Cred că e tare bună combinația brânzei cu merele...!
la 14.10.2018, 19:16
la 14.10.2018, 19:23
bune bune

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking