Cornuri cu umplutura de pizza

Postat de Pungasa_Rogue in Mancare copii
6 Iul 2019 | 346 vizualizari
Cornuri cu umplutura de pizza

Meniu copii Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Savori urbane . Cu siguranta, aceste cornuri cu umplutura de pizza vor fi pe placul oricarui mofturos.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml apa
  • 330 g sana
  • 550 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 200 g muschi file
  • 100 g cascaval
  • 280 g ciuperci din conserva
  • 2 masline
  • 50 g ketchup dulce
  • putin piper proaspat macinat
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • In plus:
  • 2 galbenusuri
  • 2-4 linguri de lapte sau apa
  • seminte de susan
  • seminte de mac

Mod de preparare

Intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida.

Apa si sana se incalzesc putin (nu prea mult pentru ca sana se va branzi) si se pun peste drojdie. Se adauga o parte din faina cernuta si sarea si se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios, adaugand faina cat cuprinde. Se ung mainile cu ulei, se unge si castronul, iar aluatul se modeleaza (ungandu-l cu ulei) pana cand se formeaza o bila. Aceasta se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu o folie, apoi cu un prosop.

Intre timp, se pregateste umplutura.

Muschiul file se taie cubulete.

Cascavalul se da pe razatoarea cea mare.

Ciupercile se clatesc cu apa, se scurg si se taie marunt.

Maslinele se taie in felii mici.

Intr-un castron se pun muschiul file, cascavalul, ciupercile, maslinele, ketchupul, putin piper proaspat macinat,  putin busuioc uscat si putin oregano uscat si se amesteca totul.

Dupa ce coca a crescut, se imparte in doua si se intinde o parte pe masa de lucru infainata. Se taie in 8 triunghiuri, iar fiecare triunghi se umple cu amestecul pregatit si se impatureste sub forma de corn.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pun cornurile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca putin, la loc cald, acoperite cu o folie. Dupa aceea, se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se preasara seminte de susan peste ele.

Se introduce tava la cuptor pana cand cornurile sunt bine coapte.

Intre timp, se pregatesc si celelalte cornuri in acelasi mod, numai ca in loc de seminte de susan se presara seminte de mac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu umplutura de pizza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Burgeri cu carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Burgeri cu carne de porc

Se spala carnea, se taie in bucati mari si se da prin masina de tocat. Painea prajita se rupe si se marunteste prin robotul de bucatarie. Se adauga ceapa tocata peste ea si se marunteste si...

Citeste continuarea

Pizza cu salam uscat si porumb

Postat de Dya

Pizza cu salam uscat si porumb

Din ingredientele date, se frământă un aluat elastic ce se lasă la dospit, intr-un loc cald, până ce îşi dublează volumul. Se întind apoi două foi egale. Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.07.2019, 16:04
Foarte bune!
la 06.07.2019, 16:48
Bune!
la 06.07.2019, 17:30
la 06.07.2019, 19:11
la 07.07.2019, 07:38
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking