Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate)

Postat de Elenakiko in Prajituri
19 Feb 2012 | 6175 vizualizari
Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate)

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250g de făină
  • 120g zahăr (dacă-ți plac dulci, dulci, poți pune 150g)
  • 1 cup smântână
  • 2 ouă
  • 1/3 cup ulei
  • 2 lingurițe de zeamă de lime/lămâie
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 lingură de smochine albe
  • 2 linguri de cantalupe confiat

Mod de preparare

 

1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma cu hârtiuțele aferente.

2. Dacă folosești smochine și fructe confiate, pune-le la înmuiat jumătate de oră.

3. Amestecă într-un vas uleiul, ouăle, smântâna și zeama de lime/lămâie.

4. În alt vas amestecă făina cu zahărul și cu praful de copt.

5. Încorporează ingredientele uscate în cele umede, amestecând ușor până se leagă ușor între ele - nu exagera cu mixatul, nu trebuie să ai un aluat uniform și fin.

6. Scoate stafidele și fructele confiate pe un șervețel, zvântă-le puțin și prăfuiește-le cu puțină făină. Astfel pregătite, răstoarnă-le peste aluat și amestecă pentru ale distribui cât de cât uniform.

7. Umple fiecare hârtiuță din formă cu aluat, nu mai mult de 3/4 din înălțimea hârtiei ca să aibă loc suficient să crească.

8. Până acum cuptorul trebuie că a ajuns la 180 de grade, așa că bagă tava și coace brioșele vreme de 30 de minute. După primele 15 întoarce-o ca să aibă parte toate de aceeași temperatură.

9. Scoate tava și las-o să se răcească un pic. Când simți că e safe să pui mâna, scoate brioșele pe un grătar / tavă și așteaptă să se răcească complet (dacă poți!).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu visine, frisca si ciocolata

Postat de timea

Prajitura cu visine, frisca si ciocolata

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa fierbinte. Urmeaza apoi galbenusurile frecate...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Mihaela11_jo

Desert prajitura Tosca

Blatul cu mac:  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2012, 08:47
Bun venit, Elena!
Buna dimineata! Ce bine merge langa o
la 19.02.2012, 09:28
Bun venit EIena!
la 19.02.2012, 10:02
Bine ai venit in gasca noastra harnica si vesela
servesc si eu o briosa la cefea
la 19.02.2012, 10:33
muffinsurile incuietoare
la 19.02.2012, 10:33
Bine ai venit Elena! briosele sunt delicioase si merg de minune cu o

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking