Ingrediente
- 14 cl de lapte cald
- 350gr de faina
- 3 linguri de zahăr
- 1 pachet de zahăr vanilat
- 1 pachetel de drojdie uscata
- 2 galbenusuri de ou
- 80g unt moale
- sare
- miere de albine, Nuttela
Mod de preparare
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul .
In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, zaharul, galbenusurile, sarea si zaharul vanilat- amestecati la viteza 2.
Adaugam laptele treptat si continuam sa amestecam. La final adaugam untul moale si amestecam cca 10-15 minute- la viteza 3-4. Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.
Dacă nu aveți un robot Kitchenaid:
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat. Amestecati si incorporati laptele ramas. La final adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute.
Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald. Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie nu prea fina.
Se taie cercuri de diametru de 8 cm. Ungem fiecare cerc cu Nutella (sau miere).
Suprapunem un pic trei cercuri si le rulam. Ruloul obtinut il taiem in 2 pentru a obtine 2 flori. Repetam pana terminam aluatul.
Florile obtinute le punem in tava unsa lasand un pic de distanta intre ele.
Mi-au ramas 6 flori- le-al pus in forme de muffins.
Lasam sa creasca 1 h.
Incalziti cuptorul la 180 ° C. Ungeti florile cu un pic de lapte cu zahar.
Coaceți timp de aproximativ 25 de minute. Briosele in formele de muffins trebuie scoase inainte.
Lasa sa se raceasca. Se scoate din forma si se presara cu zahar pudra.
Pofta Buna !!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa "buclata"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|