Ingrediente
- 3 linguri pline quinoa
- 3 linguri pline amidon de porumb
- 3 linguri branza cremoasa de vaci
- 75 gr cascaval razuit
- 50 gr parmezan
- 3 oua
- chimen (o lingura)
- un praf de sare himalayana (sau de mare)
- un praf de piper
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- somon afumat (cat doriti)
- un varf de cutit de bicarbonat
Mod de preparare
Quinoa se face faina in rasnita.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc.
Galbenusurile se amesteca cu ulei turnat in fir subtire ca pentru maioneza.
In spuma de albus se amesteca branza de vaci, se adauga galbenusurile, cascavalul razuit, parmezanul, quinoa facuta faina, praful de bicarbonat si se mixeaza pana la omogenizare.
Se tapeteaza formele cu hartiute de copt (eu am forma de silicon) si se pune compozitia. Deasupra se adauga bucatelele de somon, chimenul si putin parmezan.
Se coc briosele timp de 20 de minute la 180 de grade.
O bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|