Briose cehe - Koláčky - Kolaches

Postat de ctlina in Dulciuri
28 Oct 2015 | 6465 vizualizari

Dobry den....Buna Ziua Astazi 28 Octombrie este Ziua Naţională a Cehiei. si va propun o reteta traditionala ceha : Kolache. Cehia / Česko are suprafaţa de 7886 kmp, capitala Praga, e cu fusul orar la o oră diferenţă de România şi utilizează ca monedă Coroana. Marele poet Român Mihai Eminescu a poposit în Praga în toamna anului 1869: cea mai cunoscută dintre pozele sale a fost realizată de către un faimos fotograf Ceh - Jan Tomas. Pictorul Ceh Anton Chladek a trăit în România şi a fost primul profesor al marelui pictor Român Nicolae Grigorescu. http://leblogdecata.blogspot.com/2015/10/briose-cehe-kolacky-kolaches.html

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 28.10.2015, 09:12
ia trimite si la mine , cate una cu fiecare umplutura ca tare bine arata si cred ca sunt tare gustoase
la 28.10.2015, 09:15
la 28.10.2015, 09:15
la 28.10.2015, 09:16
Mmmm ce bune trebuie să fie!
la 28.10.2015, 09:16
acuma trimit anca.....ai primit ?
la 28.10.2015, 09:43
ce-mi place ca aduci asa retete interesante
la 28.10.2015, 09:50
Wooooa! Sunt dementiale! Dupa cum zice si Dia, adunci niste retete tare faine si interesante
la 28.10.2015, 09:54
Ia sa te intreb ca poate sti/manact/vazut/auzit) Cehii au niste galuste, este un fel de paine facuta pe aburi(cred), eu am mancat asa ceva cu o tocanita. Erau moi, pufoase, aburinde...era ceva ce nu am mai mancat nicaieri, eram copil pe atunci, nu stiu cum le zice...Am cautat pe net, am gasit ceva, o tentativa, am facut, dar nu mi-a iesit As fi tare bucuroasa daca ai cunostinte despre reteta.
la 28.10.2015, 09:55
Super :cx
la 28.10.2015, 10:45
Ce rasfat pe noi! Foarte bune si frumoase!
la 28.10.2015, 10:51
la 28.10.2015, 11:20
foarte bune!
la 28.10.2015, 12:24
delicioase
la 28.10.2015, 14:01
MULTUMESC LA TOTI

Simona am mancat - se cheama knedlík
Se fac din paine sau faina si din cartofi.
Toate felurile lor de mancare sunt acompaniate de knedlík (mamaliga noastra).

Uite o reteta tradusa rapid cu Google;
Ingrediente :
- 2 oua
- 500 g făină
- 1 cub de drojdie proaspătă

Prepararea reteta :
Intr-un castron se toarna apa calda peste drojdia și se amestecă până când este complet topita drojdia .
Într-un castron mare, se amestecă ingredientele ( oua si faina ) . Adăugați drojdia .
În cazul în care aluatul este prea uscat , se adaugă un strop de lapte .
Framanta cu mainile ca pentru un aluat de pâine .
Formează o minge , se acoperă și se lasă aluatul trebuie să ridice cel puțin două ore .
După ce aluatul , gatiti in apa clocotita timp de 20 de minute pe fiecare parte .
Tăiați felii fierbinte cu un fir de bumbac .

Te pup- ai poze din cele mancate de mine aici : http://leblogdecata.blogspot.com/2015/10/cuisine-tcheque-4-jours-prague.html
la 28.10.2015, 14:21
Ce frumoase sunt !

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking