Briose copilaroase

Postat de ancutsa in Prajituri
3 Iun 2016 | 2601 vizualizari
Briose copilaroase

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta mea.

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 2 oua + 2 albusuri;
  • 3 linguri de zahar;
  • 100 g Rama Maestro (editie limitata);
  • 5 linguri (pline) de faina;
  • 1 lingura praf de copt;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • un virf lingurita sare;
  • pentru colorat: cateva picaturi de colorant alimentar rosu;
  • 2 lingurite cacao;
  • 2 linguri lapte.
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri;
  • 3 linguri zahar;
  • 150 ml lapte;
  • 1 lingura cu varf cu faina;
  • 50 g Rama Maestro editie limitata;
  • Esenta rom si ciocolata – pentru crema de ciocolata;
  • 1 lingurita sos de la dulceata de zmeura pentru crema de zmeura.
  • Pentru crema ganache:
  • 50 ml frisca lichida;
  • Cateva patratele ciocolata neagra.
  • pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida;
  • pentru decor: bombonele colorate si inimioare decor.

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa cele 4 oua. Se bat cu mixerul toate cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare pana se fac spuma.

Se amesteca bine doar 2 dintre galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga Rama si se toarna compozitia peste spuma de albusuri, amestecand in continuare pana se omogenizeaza. Se adauga treptat faina, apoi si praful de copt.

 

Compozitia se asaza in 3 castronele: unul va ramane simplu, intr-unul adaugam cateva picaturi de colorant alimentar; in al treilea adaugam 2 linguri cu lapte si 2 lingurite de cacao.

 

Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.

 

Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.

 

Eu am obtinut 16 briose.

 

Crema de vanilie:

Intre timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu 3 linguri de zahar, apoi se adauga laptele si faina si se pun pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca bine un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga Rama si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

 

Crema de vanilie o turnam in 3 cescute, in care adaugam diferite arome. Eu am lasat o cescuta simpla, intr-una am pus sos de la dulceata de zmeura, iar in ultima am ras o patratea de ciocolata si am pus cateva picaturi de esenta de rom.

 

Se bat bine 150 ml frisca lichida cu mixerul.

 

Crema ganache:

Restul de 50 ml se incalzeste intr-un ibric, apoi se toarna intr-un castronel in care am rupt cateva patratele de ciocolata. Se amesteca bine, apoi se va bate cu mixerul.

 

Asamblat si Ornat:

Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema. Briosele negre le-am umplut cu crema de ciocolata si rom. Pe cele roz le-am umplut cu crema de zmeura, iar pe cele albe cu crema de vanilie. Desigur ca le puteti umple dupa gust si inspiratie.

Se orneaza cu frisca si crema ganache.

Se decoreaza cu bombonele colorate.

 

 

Pofta Buna!

 

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/briose-copilaroase.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose copilaroase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu branza si afine

Postat de mirela0911

Prajitura cu branza si afine

Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa la racit. Intr-un bol se mixeaza cele 3 oua impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si...

Citeste continuarea

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina, cappucino si cacaoa. Tapetam cu hartie de copt o tava...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking