Briose cu ananas si cirese confiate

Postat de CozonaculDolofan in Dulciuri
10 Mar 2016 | 3095 vizualizari
Briose cu ananas si cirese confiate

O reteta la care trebuie sa te uiti de-andoaselea daca vrei sa-i vezi adevarata frumusete. E o reteta de briose in care ananasul si ciresele confiate par a face casa buna impreuna. 

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 gr unt
  • 250 gr faina
  • ½ cana de lapte
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pastaie de vanilie
  • Umplutura
  • 50 gr unt
  • 6 rondele de ananas din compot
  • 6 cirese confiate
  • 12 linguri zahar brun

Mod de preparare

1.      Intr-o tava de copt briose (cu 12 compartimente) punem cate un varf de unt in fiecare compartiment. Peste ele se adauga cate o lingura de zahar brun. Se baga tava la cuptor pt 10-15 minute pentru caramelizare.

2.      Intre timp pregatim ananasul si ciresele. Ananasul se taie in 4, ciresele in 2. Acestea se dispun in compartimente ca si cum ar forma un fluture.

 

Aluatul

3.      Se topesc 150g de unt, peste adaugam jumatatea de cana de lapte si amestecul il punem deoparte, la racit.

4.      Intr-un bol separat batem cele 2 oua si amestecam cu cele 150 gr zahar si miezul extras din pastaia de vanilie.  

5.      Intr-un vas mai mare amestecam faina, sarea, praful de copt. Incorporam untul topit si laptele, iar treptat se adauga si amestecul obtinut din oua, zahar, vanilie.

6.      Distribuim aluatul in mod egal peste ananasul si ciresele frumos ordonate in compartimente si apoi bagam la cuptor tava, la 180 de grade.

7.      Dupa coacere scoatem tava din cuptor si lasam la racit, la temperature camerei. Numai dupa aceea putem vedea adevarata fata a brioselor noastre.

 

Finalul este unul apoteotic, doar atunci cand incepeti sa le savurati.

 

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ananas si cirese confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi glazurate

Postat de Dya

Gogosi glazurate

Pasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute. Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam...

Citeste continuarea

Desert poale-n brau

Postat de ancutsa

Desert poale-n brau

  Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2016, 20:46
Frumoase si delicioase!
la 10.03.2016, 20:48
Adauga comentariu...
la 10.03.2016, 20:53
Foarte buna combinatie
la 10.03.2016, 20:54
Ce buune !!!
la 10.03.2016, 20:55
Yummm, ce combinatie grozava!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking