Briose cu branza si iaurt

Postat de Poliana in Prajituri
6 Iun 2012 | 4280 vizualizari
Briose cu branza si iaurt

Prima reteta pe care am pozat-o! Este un desert simplu dar extrem de gustos, cu branzica de casa si iaurt, perfecta pentru toate varstele!

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 150 ml iaurt
  • 150 gr zahar brun
  • 250 gr branza
  • 200 gr faina
  • 2 lg pline cu amidon
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 4 lg lapte
  • Pentru frosting (optional)
  • 200 gr branza vaci mai cremoasa
  • 50 gr unt
  • 75 gr zahar

Mod de preparare

Aluatul de briose:  

Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei creme fine. La mine operatiunea asta dureaza cam 10 minute pentru ca nu am rabdare sa tin mai mult mixerul in mana :P, dar voi puteti fi mai constiincioase si sa mixati chiar si 20 minute pentru a obtine o superba crema pufoasa si bine aerata.

Bun, in acest moment se poate adauga untul dar trebuie sa fie moale, nu topit ci la temperatura camerei, si se mai mixeaza putin. Se adauga iaurtul apoi laptele si se omogenizeaza bine cu mixerul la viteza cea mai mica sau chiar cu telul. Se adauga zaharul vanilat si un praf sare.

Branza de vaci (de casa am folosit eu ) se marunteste putin cu furculita si se adauga compozitiei de mai sus. Intr-un bol separat se amesteca cu telul faina, amidonul si praful de copt, toate acestea cernute in prealabil.  Amestecul de faina se toarna peste compozitia cu ouale, si se omogenizeaza usor, nu energic, atat doar cat sa se obtina un aluat omogen.

Se pregatesc 12 forme de briose cu hartie de copt sau se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in formele astfel pregatite.  Atentie, nu umpleti formele de briose decat 3/4 ca sa aiba loc sa creasca. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute, dar verificati dupa 25. Cand sunt gata - suprafata e crapata usor si scobitoarea iese curata - se scot din cuptor si se mai lasa 10 minute in tava. Dupa 10 minute se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Frosting:

In timp ce se coc briosele, se poate prepara frostingul. Cei care doresc, normal, si care mai au energie :D Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos, adica tot 10 minute in cazul meu :)) Apoi se adauga branza si se omogenizeaza. Eu am folosit zahar brun pentru frosting care da o usoara culoare aurie, daca nu va place si-l doriti alb ca zapada :P, atunci folositi zahar alb.

Se decoreaza dupa preferinta si inspiratie (eu trebuie sa mai lucrez la capitolul asta :P) Trebuie sa precizez ca sunt extrem de bune, au gust de papanasi copti si in varianta aceasta sunt mai sanatosi decat cei prajiti. Daca nu ma credeti va trebui sa incercati! ;)    

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu morcovi si nuci

Postat de privatelaura

Desert briose cu morcovi si nuci

Se pregatesc intai morcovii. Se curata de coaja. Se spala si se rad. Se pun intr-un castron, apoi se acopera cu suc proaspat de portocale. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de...

Citeste continuarea

Briose cu piersici si afine

Postat de AdrianUdrea

Briose cu piersici si afine

Se mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga branza de vaci. Piersicile se trec prin blender cu putin iaurt pana se obtine un smoothie. In restul de iaurt se stinge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2012, 22:54
Ooooooooo superbe
la 07.06.2012, 08:39
Minunate!
la 07.06.2012, 09:18
Foarte bune motzatele tale.
la 07.06.2012, 09:32
la 07.06.2012, 11:25
Mmmm tare bune!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking