Ingrediente
- 150 gr cascaval
- 150 gr branza telemea cremoasa
- 3 oua mari
- o lingura de smantana
- o lingura de grau bulgur ( zdrobit)
- o lingura de quinoa
- o lingura amidon porumb
- un praf bun de sare himalayana( sau de mare)
- un plic de praf de copt
- o lingurita seminte de susan
- o lingurita seminte de chimen
- o lingurita seminte de chia
- o lingurita seminte de mac
- unt pentru uns formele
Mod de preparare
Se rasnesc semintele de susan, cu cele de chimen, cu graul zdrobit si cu quinoa( eu fac asta intr-o masina de cafea).
Ouale se bat cu un praf de sare si se mixeaza timp de 3 minute sau pana se albesc, se adauga 75 gr de cascaval razuit (din total), apoi toata cantitatea de branza. Se adauga semintele rasnite, apoi amidonul de porumb, praful de copt, smantana, si semintele de chia.
Se ung formele cu putin unt si se pune compozitia cat sa treaca de jumatatea formei.
Se razuie restul de cascaval si se pune deasupra in fiecare forma, apoi se pun si semintele de mac.
Se coc briosele la 190 de grade pentru 12 sau 14 minute pana se rumenesc.( eu le-am tinut 12 minute, am intors una sa vad daca e rumena baza).
Sunt tare gustoase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branzeturi si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
|