Briose cu capsuni si arahide

Postat de Pungasa_Rogue in Mancare copii
16 Mai 2016 | 3108 vizualizari
Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Ingrediente

  • Briose:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 100 g unt moale;
  • 150 g zahar;
  • 125 g faina;
  • jumatate de lingurita de praf de copt;
  • 100 g arahide macinate;
  • 60 ml lapte;
  • 175 g capsuni.
  • Decor:
  • 100 g capsuni + o lingura zahar;
  • 140 g de branza pufoasa cu smantana;
  • 4 linguri zahar;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • un plic de zahar vanilat;
  • un plic de intaritor pentru frisca;
  • 12 jumatati de felii de capsuni;
  • ornamente colorate.

Mod de preparare

Briose:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc.

Intr-un alt vas, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga faina, praful de copt si arahidele macinate si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule de silicon, alternativ cu laptele. Se adauga albusul batut si se omogenizeaza, iar la final se incorporeaza capsunile spalate si taiate marunt. Aluatul se distribuie in 12 forme pentru briose, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca.

Decor:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb impreuna cu o lingura de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa apoi la racit, dupa care se maruntesc in robotul de bucatarie.

Se mixeaza branza cu zaharul pana cand cristalele de zahar sunt complet dizolvate.

Se mixeaza, intr-un alt vas, frisca impreuna cu zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca.

Se amesteca frisca batuta cu branza si capsunile, apoi se decoreaza briosele cu crema astfel obtinuta. Se pun feliutele de capsuna in varful brioselor si ornamentele colorate se presara peste crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni si arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta crocodil (cu mere)

Postat de oanapl

Placinta crocodil (cu mere)

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete şi il amesteci cu făina şi sarea, pană obtii o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat şi oul bătut cu apa şi...

Citeste continuarea

Branzoaice umplute cu mere

Postat de mirela0911

Branzoaice umplute cu mere

Aluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2016, 18:37
Ce frumoase sunt!
la 16.05.2016, 18:43
Multumesc, Merisor!
la 16.05.2016, 18:45
ce dragalase sunt! Cu siguranta sunt si tare bune!
la 16.05.2016, 18:51
Multumesc, Deyu! Da, au fost!
la 16.05.2016, 19:19
frumoase

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking