Ingrediente
- 100 g ciocolata
- 120 g unt
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 oua
- 175 g iaurt
- 1/2 lingurita scortisoara
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 180 rade, treapta 2-3, se aseaza suporturile de hartie in tava de briose.
Se topesc la bain-marie ciocolata cu untul, apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu mixerul si se pune zaharul in ploaie, impreuna cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ouale, pe rand. Se adauga iaurtul si scortisoara. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare, apoi se toarna este ele crema de ciocolata, amestecand cat sa se combine ingredientele, cu o lingura de lemn, fara a omogeniza prea tare.
Se umplu suporturile de hartie circa doua treimi, apoi se pune tava in cuptor 20 de minute. Se cot briosele pe un grtar si se lasala racit.
Se pot glazura cu ciocolata topita si apoi se orneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|