Briose cu ciocolata si piper rosu

Postat de amalia01 in Prajituri
11 Feb 2015 | 2497 vizualizari
Briose cu ciocolata si piper rosu

V-am spus ca imi place sa inventez sau macar sa imi pun amprenta personala pe cate o reteta? Daca nu, aflati acum! Ultima mea descoperire o reprezinte PIPERUL ROSU! Si pentru ca reteta de GOGOSI CU CIOCOLATA SI SOS DE ZMEURA CU PIPER (ROSU) a avut succes am mai incercat ceva:

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 3 linguri cu cacao
  • 2 oua
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • piper roșu
  • sare
  • crema de ciocolata
  • fulgi de ciocolata
  • Pentru sos:
  • dulceata de afine
  • sirop de afine

Mod de preparare

Se  amestecă bine făina, zahărul, cacaua, praful de copt, un praf de sare și unul de piper roșu proaspăt zdrobit.

Se adauga ouale intregi , uleiul si laptele, amestecand cu mixerul, pana obtii un aluat vascos, pe care il poti lua cu lingura. Daca este prea gros mai poti adauga lapte.

Iei formele pentru briose si pui cate o lingura de aluat in fiecare.

Asezi apoi cate o lingurita de crema de ciocolata si adaugi restul de aluat si presari fulgii de ciocolata.

Dai tava la cuptor( preincalzit) si lasi cca 30 de minute. Verifici cu o scobitoare si lasi sa se raceasca in forme. Indepartezi formele si servesti cu un sos cald facut din dulceata si siropul de afine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si piper rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu ciocolata, pentru ceai

Postat de RODIMUR

Desert briose cu ciocolata, pentru ceai

Se separă albușurile de gălbenușuri. Ciocolata cu lapte se sfarmă/taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru încorporare în brioșe. Se pun formele de...

Citeste continuarea

Rasturnata cu visine si crema de lime

Postat de rocsi_1612

Rasturnata cu visine si crema de lime

Blatul: Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2015, 10:35
la 11.02.2015, 10:44
la 11.02.2015, 13:56
Interesanta combinatie!
la 11.02.2015, 15:18
Interesant!
la 23.01.2016, 16:42
imi placee

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking