Ingrediente
Sarlota de vanilie:
- 3 linguri rase de zahar
- 1 lingura cu varf de amidon
- 1 lingurita unt
- 250 ml lapte dulce
- vanilie
Blat briose cu ciocolata:
- 70gr unt
- 70 gr faina
- 70 gr ciocolata neagra( 60-70%)
- un praf de sare
- 3 oua
- 3 linguri zahar brun
- 2 lingurite cacao
- 1 lingura plina amidon
- 1 varf cutit praf de copt
Mod de preparare
Sarlota:
Se amesteca in ibric, zaharul cu vanilia, cu amidonul, se adauga laptele amestecand bine si se pune pe foc pana se ingroasa., se adauga untul se trage vasul deoparte...se raceste.
Se topeste untul si in el ciocolata.
Se amesteca ouale cu praful de sare, se mixeaza cu zaharul, se adauga amidonul, cacaoa, treptat compozitia de ciocolata si unt topit, la final faina si praful de copt.
Se pune in forme cate o cupa( cea de inghetata) iar deasupra cate o cupa de sarlota, se adauga un mot de ciocolata neagra. Se coc briosele timp de 20 de minute la 180 de grade. Aveti grija la forme, sa nu fie pitice....sa nu patiti ca mine :)))))
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|