Briose cu citrice

Postat de ancutsa in Dulciuri
22 Feb 2017 | 2064 vizualizari
Briose cu citrice

 Briose pufoase cu crema de lamaie, decorate cu frisca, bombonele, coaja de portocala si flori de napolitana.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 cescuta ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un varf lingurita sare
  • o lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de cacao
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 2 linguri (rase) faina
  • 100 g unt
  • coaja de lamaie
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • bomboane colorate decorative
  • flori de napolitana
  • coaja de portocala
  • putina ciocolata rasa

Mod de preparare

 

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, apoi se adauga si uleiul si ingredientele uscate: faina, praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

 Se toarna cateva linguri din compozitia rezultata intr-un castronel si se amesteca cu putina cacao. 

Se toarna compozitia intr-o tava de briose in care am pus si hartiute pentru briose. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 15 minute sau pana se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Se obtin 15 briose.

 Pentru crema: se pune laptele impreuna cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina intr-o craticioara si se fierbe pe foc mic, amestecand tot timpul cu un tel pentru a evita cocoloasele. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic un minut, se da de pe foc. Se adauga untul si coaja rasa de la o lamaie si se amesteca bine.

 Se bate frisca lichida cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.

 Se scobesc briosele de miez, avand grija sa nu le gaurim pana in capat. Se umple cu crema, se decoreaza cu frisca, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, putina ciocolata rasa, bombonele si flori de napolitana.

 Sfat: Daca doriti sa nu irositi miezul scobit mai devreme din briose, acesta se poate aseza in forme de ceramica, decorate apoi cu crema si frisca, tot ca briosele. In plus, le puteti stropi cu putina cafea. Sunt foarte gustoase.

 Pofta Buna!

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/briose-cu-citrice.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu citrice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu clementine

Postat de licurici_lra

Briose cu clementine

Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul taiat cubulete,se amesteca bine, apoi  se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta, apoi se...

Citeste continuarea

Briose de post cu mac si gust de citrice

Postat de Valclaudia

Briose de post cu mac si gust de citrice

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Trecem lamaia si jumatate din cantitatea de fructe deshidratate prin robot. Intr-un castron din plastic incapator punem fructele maruntite,uleiul, zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2017, 15:56
la 22.02.2017, 16:17
la 22.02.2017, 16:20
super!
la 22.02.2017, 17:28
BUNE BRIOSE
la 22.02.2017, 18:01
Bune!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking