Briose cu clementine

Postat de licurici_lra in Dulciuri
29 Dec 2016 | 3327 vizualizari
Briose cu clementine

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • 2 oua;
  • 150g zahar;
  • 100g unt;
  • 250ml lapte;
  • 300g faina;
  • 1 plic praf de copt Dr.Oetker;
  • 2 plicuri zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • 30g ciocolata neagra;
  • 2 clementine.
  • Pentru jeleu:
  • 1 plic Tort-Gelee de la Dr.Oetker,
  • 2 linguri de zahar,
  • 220ml suc proaspat de clementine (6-7 clementine).

Mod de preparare

  1. Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul taiat cubulete,se amesteca bine, apoi  se pune laptele.
  2. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua.
  3. Se unge cu ulei forma de briose (am folosit 2 forme, in total 12 briose) si se adauga jumatate din compozitie, apoi se pun cateva clementine taiate pe jumatate.
  4. Restul de compozitie se amesteca cu ciocolata rasa si se pune in tava peste clementine.
  5. Se baga la cuptorul preincalzit pentru 30 min.
  6. Pentru jeleu, se storc 6-7 clementine.
  7. Compozitia de Tort-Gelee se amesteca cu 2 linguri de zahar, apoi cu sucul proaspat de clemetine si se pun 1-2 min pe foc.
  8. Briosele se scot din tava, se aseaza pe un gratar cu  tava sub si se toarna jeleul fierbinte deasupra.
  9. Jeleul care se scurge se intinde si se lasa la racit, apoi se taie cubulete si se serveste alaturi de briose.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu clementine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cornuri cu gem de caise

Postat de katty

Desert cornuri cu gem de caise

Cernem faina intr-un vas adanc. Intr-o cana punem drojdia cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si 1-2 linguri faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia, ouale,...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu migdale

Postat de katty

Desert prajitura de post cu migdale

Amestecati intr-un castron, gemul de prune cu zaharul, apoi puneti pe rand, sifonul, uleiul si un praf de sare. Amestecati faina cu cacaua, coriandru, praf de copt si bicarbonat, apoi turnati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2016, 20:29
vin sa te colind
la 29.12.2016, 20:30
Delicioase
la 29.12.2016, 20:33
la 29.12.2016, 20:34
Tare bune!
la 29.12.2016, 20:35
ce bune

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking