Ingrediente
- Pt. briose:
- 3 oua
- un praf de sare
- 200 g zahar
- 150 ml ulei
- 250 g sana
- 300 g faina alba
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa de lamaie
- Pt.crema:
- 1/2 compot ananas
- 1/2 plic gelatina
- 150 ml frisca
- 2 lg zahar
Mod de preparare
Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare si zaharul pana ce acesta se topeste. Se pune alternativ cate un pic de ulei si sana, amestecand dupa fiecare. Se adauga coaja rasa de lamaie iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt.
Cu aceasta compozitie umplem 3/4 din formele de briose si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute, pana se rumenesc frumos deasupra (trec testul cu scobitoarea).
Crema: Se pune gelatina la hidratat in apa. Se scurge ananasul de sirop. Se dau bucatile de ananas la robot. Zeama de la compot se incalzeste putin, topim zaharul apoi adaugam gelatina si amestecam bine pana ce aceasta se dizolva. Se toarna siropul peste bucatile de ananas si se mixeaza putin impreuna. Se bate frisca apoi se omogenizeaza impreuna cu ananasul.
Dupa ce s-au racit briosele se orneaza deasupra cu crema de ananas apoi se servesc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|