Ingrediente
- 50 g cacao
- 2 oua mari (la temperatura camerei)
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 cana faina
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 + 1/2 cana de zahar fin
- 175 g unt fara sare, moale
Pentru crema:
- 4 linguri de unt fara sare, moale
- 200 g crema de branza
- 1 lingurita extract de vanilie
- 400 g zahar pudra, cernut
- 16 cirese confiate pentru ornat
Mod de preparare
Incingeti cuptorul la 180 grade C. Tapetati 2 tavi pentru briose cu 16 forme de hartie. Se amesteca 175 ml apa clocotita cu cacaoa intr-un bol, pana se obtine o pasta fina. Se lasa amestecul la racit, pana ajunge la temperatura camerei, apoi se bate impreuna cu ouale si vanilia.
Amestecati faina, sarea, bicarbonatul (ne stins) si zaharul cu un mixer. Se mixeaza la viteza cea mai mica timp de 30 de secunde, apoi se adauga amestecul de cacao si untul moale. Se amesteca in continuare la viteza mica pentru cca. 1 min. Se umplu formele pe trei sferturi si se coc cca. 20 de min, apo se scot din cuptor si se lasa la racit in tava.
Cat se racesc briosele, pregatim crema.
Pentru crema, se bat untul si crema de branza 2-3 min, pana ce se obtine un amestec cremos, apoi se adauga vanilia si zaharul. Se mixeaza compozitia pana se omogenizeaza tot (fara a ramane cristale de zahar) apoi se lasa la racit cca. 2 ore.
Se spriteaza crema peste briosele racite si se orneaza cu ciresele confiate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|