Ingrediente
Pentru briose:
- 200 g zahar
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 50 g unt topit
- 100 ml smantana
- 4 oua si 1 galbenus
Pentru umplutura :
- 250 g crema mascarpone
- 70 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 albus de ou
- 18 cirese/visine (congelate/proaspete/din compot)
Pentru decor :
- 100 g ciocolata alba
- ornamente din zahar/zahar pudra
Mod de preparare
Pentru briose: se bat 4 oua si 1 galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta.
Se agauga untul topit amestecat cu smantana.Se mixeaza din nou. Faina se amestecata cu cacao si praful de copt. Se adauga peste crema,amestecand cu un tel cu miscari verticale si usoare pana se incorporeaza toate ingredientele uscate.
Pentru umplutura: se bate albusul spuma cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga branza mascarpone si se amesteca bine.
Se pregatesc tavile pentru briose,asezandu-se cosulete de hartie sau se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Compozitia pentru aluat si cea pentru branza se pun separat in 2 sprituri cu deschizatura mare.Se pune in fiecare forma un strat de aproximativ 1 cm din compozitia de aluat,apoi se pune in mod egal compozitia pentru umplutura.In fiecare forma se pune cate o cireasa,apoi se adauga din nou compozitia pentru aluat,acoperind astfel umplutura.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 de minute.
Dupa ce se racesc se orneaza dupa preferinta.Eu am topit 100 g ciocolata alba cu care am uns suprafata brioselor,apoi am pus ornamente din zahar.
Sunt minunate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|