Ingrediente
Aluat:
- 100 g unt
- un praf de sare
- 100 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 oua
- 80 ml lapte
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
Crema:
- 150 g ciocolata amaruie
- 250 ml frisca lichida
- esenta de rom
- bombonele ornament
Mod de preparare
Intr-o craticioara se pune frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si se incalzeste si se amesteca pana se topeste toata ciocolata si se obtine o compozitie omogena. Se da la rece pentru minim o ora.
Se mixeaza untul moale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, apoi se toarna laptele. Se pune faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Se pregatesc formele pentru briose. Cu ajutorul unei linguri se umple fiecare forma doar pe trei sferturi. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra si trec testul scobitorii. Se scot din cuptor pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se scoate crema de la rece, se adauga esenta de rom si se mixeaza bine pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare.
Se orneaza in functie de imaginatie fiecare briosa cu crema de ciocolata si cu bombonele de ornament deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
|