Ingrediente
- Pentru briose am folosit:
- 4 oua
- 10 linguri lapte
- 2 praf de copt
- 200 gr zahar tos
- 3 zahar vanilat
- 200 ml ulei
- 400 gr faina alba
- sare
- Pentru crema de vanilie:
- 200 gr zahar pudra
- 200 gr unt la temperatura camerei
- 1 pastaie de vanilie
- 3 linguri de lapte
Mod de preparare
Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea).Am asezat prima data in forma cate o lingura de aluat,am pus o zmeura in mijloc si iarasi o lingura de aluat pentru ca briosele sa aiba aceeasi aroma de zmeura si in interior.
Intre timp m-am ocupat de crema care desi este foarte simpla, stiu ca place multora aroma de vanilie…eu recunosc ca am alte gusturi
Intr-un castron am batut untul cu mixerul pana cand el a devenit pufos,am adaugat apoi putin cate putin zaharul pudra,cate o lingura de lapte si am continuat sa amestec,am adaugat si vanilia,am omogenizat tot amestecul si l-am dat la frigider.
Dupa ce briosele s-au racit complet am pus pe fiecare briosa un strat de crema de vanilie si am decorat cu zmeura proaspata.Delicios!!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|