Briose cu fructe de padure

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
12 Aug 2016 | 3160 vizualizari
Briose cu fructe de padure

Pentru reteta m-am inspirat de la draga de Camelia, care ma impresioneaza de fiecare data cu pozele si preparatele ei, chiar daca nu am timp mereu sa ii spun cat de mult o apreciez, insa eu m-am incapatanat sa inghesui aluatul in 12 forme pentru briose (pentru ca oamenii au de obicei o tava cu 12 forme), fara sa imi mai dau seama ca daca am adaugat si fructele, automat si-a marit volumul, si tot nu mi-a incaput in cele 12 forme pana la urma si mi-a si curs pe tava. Deci, dragilor, ar fi trebuit sa iasa vreo 15 briose, as zice eu, daca nu le inghesuiam. Sunt foarte pufoase si dragalase. Vi le recomand cu drag.

Ingrediente

  • Briose:
  • 200 g fructe de padure + o lingura de faina;
  • 200 g unt;
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 200 g zahar;
  • un plic de zahar vanilat (8 g);
  • 200 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Pentru decor:
  • circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 50 g fructe de padure.

Mod de preparare

Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga de apa.

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana cand compozitia isi mareste considerabil volumul. Se incorporeaza treptat untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Cele 200 g de fructe de padure se amesteca cu o lingura de faina, dupa care se amesteca cu aluatul.

Intr-o tava se aseaza formele de silicon pentru briose, dupa ce au fost unse cu unt. Se toarna aluatul in forme, lasand cel putin un cm pana la gura formelor deoarece briosele vor creste mult, iar daca le umpleti prea tare vor curge. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii, apoi se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca si cu ajutorul unui posh se orneaza briosele, apoi se decoreaza cu fructele de padure ramase, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert muffins cu fructe

Postat de mitinita

Desert muffins cu fructe

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Fructele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucatele de marime egala. Intr-un bol adanc se pun ingredientele uscate: faina,...

Citeste continuarea

Desert briose cu afine

Postat de oanapl

Desert briose cu afine

Într-un bol se pun ouăle, zahărul măcinat și un praf de sare și se mixează până când își dublează volumul. Se încorporează uleiul, apoi iaurtul și esența...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2016, 16:08
Minunate si atat de delicate!
la 12.08.2016, 16:12
Multumesc, Angelina_Elena!
la 12.08.2016, 16:19
Dragalase si delicioase
la 12.08.2016, 16:23
Multumesc, Cristinuta!
la 12.08.2016, 16:38

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking