Briose cu mascarpone, scortisoara si mac

Postat de merisor67 in Dulciuri
9 Noi 2015 | 3094 vizualizari
Briose cu mascarpone, scortisoara si mac

Sincera sa fiu, am avut intentia sa prepar niste cornuri, dar apoi le-am transformat in niste briose, pentru a mai scurta din timp. Nu stiu daca denumirea de briose chiar se potriveste, avand in vedere ca sunt preparate din aluat usor dospit, dar pentru ca le-am copt in formele de briose, m-am gandit sa le denumesc dupa forma pe care o au.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 50 g unt(82 %)
  • 50 g mascarpone
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 plic garant pentu aluaturi dospite
  • 600 g faina
  • sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Pentru umplut:
  • 100 g unt(82%)
  • 100 g mascarpone
  • 2 plicuri zahar cu scortisoara
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar clasic
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • mac

Mod de preparare

Pentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru.

Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite.

Mixam untul impreuna cu mascarponele si zaharul, adaugam oul, esenta, putina sare si uleiul si omogenizam.

Adaugam laptele caldut, apoi incorporam treptat faina, mai intai pe cea cu agentul de crestere, apoi pe cealalta.

Ne oprim din a adauga faina, atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul la odihnit aproximativ 15 minute.

Pentru umplutura, frecam untul cu mascarponele si tot  zaharul, adaugam si scortisoara, atat cat sa obtinem aroma dorita. Eu am mai plusat si scortisoara simpla, pentru a intensifica aroma.

Impartim aluatul in doua si intindem doua foi pe care le ungem cu compozitia de umplutura, apoi le rulam, nu prea strans, le asezam int-o tava si le dam la frigider pentru 15-20 de minuet, acoperite cu o folie alimentara. Eu am mai decupat rulourile in altele doua, dupa dimensiunile tavilor.

Scoatem apoi rulourile de la rece, le portionam asa incat sa incapa in formele de briose, le ungem pe deasupra cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si le presaram cu mac.

Le dam la cuptor pentru 35-40 de minuete, la 180 de grade.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mascarpone, scortisoara si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Retete similare

Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate

Postat de RODIMUR

Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate

Merele se spală, se taie în sferturi, se curăță de coji și de cotoare, după care se pun într-un vas termorezistent, pe un strat subțire de zahăr brun. Se presară zahăr...

Citeste continuarea

Tort marmorat cu crema de unt de arahide

Postat de medioto59

Tort marmorat cu crema de unt de arahide

Mai intai ne ocupam de blat......eu l.am facut de pe o zi pe alta . Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Batem ouale cu un praf de sare si le incorporam in amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2015, 18:42
Vai ce frumoase sunt motatele astea....
la 09.11.2015, 18:43
Deci astept curierul, e libera autostrada...
la 09.11.2015, 18:43
ce faine sunt
la 09.11.2015, 18:43
vai
la 09.11.2015, 18:45
Tare bune si aspectuoase!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking