Ingrediente
- 200 gr margarina Rama Butter
- 200 gr smantana
- un praf de sare
- 380 gr faina integrala
- 1 lingurita drojdie uscata ( sau 1 lingura maia hidratata 100% )
- pentru umplutura 250 gr gem de prune si cateva nuci
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
1. Margarina se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se combina cu smantana si praful de sare.Adaugati drojdia praf sau maiaua si omogenizati.
2. Puneti faina si amestecati pana ce aluatul este bine legat. Daca ramane lipicios, mai puteti adauga putina faina pana se desprinde de pe maini. Lasati 15 minute la rece.
3. Infainati blatul si intindeti o foaie cu grosimea de 0.5 cm. Taiati cu ajutorul unui cutit triunghiuri la baza carora puneti o lingurita de gem si un sfert de nuca. Rulati pana obtineti forma de cornulet.
4. Coaceti la 160 grade in cuptorul preincalzit, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
5. Se lasa la racit si tavalesc prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|