Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar

Postat de merisor67 in Prajituri
10 Sep 2016 | 4575 vizualizari
Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar

Da, ați citit bine, aceste brioșe cu nucă și ciocolată sunt fără zahăr și asta datorită prietenilor de la Green Sugar, pentru că țin la sănătatea și în același timp, la silueta noastră și au preparat diverși îndulcitori naturali, pe bază de ștevie, cum este și cel folosit de mine în această rețetă și anume: green sugar pulbere. Nu am constatat nicio diferență la gust, față de cum ar fi fost dacă foloseam zahăr, așa că vă recomand cu încredere acest indulcitor.  

Ingrediente

  • Pentru compoziție:
  • 4 ouă
  • 150 g îndulcitor natural, green sugar
  • 150 g ciocolată amăruie(82%)
  • 150 g unt(82%)
  • 200 ml lapte
  • 150 g nucă taiată grosier
  • 400 g faină
  • 100 g pesmet
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • Pentru glazură și decor:
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 2 lingurițe îndulcitor green sugar
  • 75 ml lapte
  • 20 g unt
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • miez de nucă

Mod de preparare

Pentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl lăsăm să se răcească ușor.

Mixam ouăle cu un praf de sare si îndulcitorul natural până când îndulcitorul se diluează, apoi adăugăm compoziția de ciocolată și omogenizăm.

Cernem 250 g faină, împreună cu praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste compoziție, apoi adăugăm treptat restul de faină, nuca și pesmetul.

Am adăugat și pesmet, pentru că îmi place textura preparatelor în care folosesc amestec de pesmet și faină, este ușor mai aerată.

Urmărim să obținem o compoziție ceva mai groasă decat la chec, deoarece avem ingrediente care trag compoziția spre baza formelor, dacă aceasta ar fi mai subțire.

Nucile, untul, ciocolata, sunt ingrediente solide și dacă nu obținem o compoziție optimă, aceasta va crește în timpul tratamentului termic, apoi se poate lăsa după stingerea focului.

Adăugăm esența de rom, omogenizăm bine compoziția, umplem formele de brioșe, până la 3/4 din capacitatea lor și le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Pentru glazură, punem toate ingredientele într-un vas pe foc mic și le amestecăm continuu până când se diluează și se omogenizează.

Turnăm glazura caldă peste brioșe, apoi le decorăm cu miez de nucă.

Mi-a plăcut mult că au crescut uniform și nu s-au crăpat decât foarte, foarte puțin pe alocuri.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos

Postat de madi_marin

Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos

Se pun la foc foarte mic untul, ciocolata şi zahărul şi se amestecă până s-au topit. Se dă deoparte de pe foc compoziţia şi se toarnă într-un castron. Cu un tel se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2016, 12:49
bune bune
la 10.09.2016, 13:15
Ce faine sunt!
la 10.09.2016, 15:08
Pup, Deyu
la 10.09.2016, 15:08
Multumesc, Motan!
la 10.09.2016, 16:12
Ce bunătăți face Merișooooor!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking