Ingrediente
- 140 gr ciuperci
- 100 gr piept de pui
- 4 oua
- 1/2 ardei rosu
- 2 linguri lapte
- 2 linguri apa minerala
- 2 linguri ulei
- 7 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 7-8 buc masline
- 1 lingura smantana (optional)
- 50 gr branza de vaca (optional)
- 1 lingurita sare
- piper
- oregano
Mod de preparare
Pieptul de pui se spala si se condimenteaza cu sare, piper si oregano, apoi se pune la prajit intr-o togaie cu putin ulei. Se lasa cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste. Se lasa la racit, dupa care se taie in fasii mici pentru a fi adaugat in compozitie.
Pregatim compozitia: oualele le batem spuma cu telul peste care presaram un praf de sare.
Adaugam: laptele, apa minerala si uleiul, apoi incorporam faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Punem si o lingura de smantana pentru a fi si mai pufoase (optional).
Legumele: ardeiul se spala si se toaca in cubulete mici; feliile de ciuperci daca sunt prea mari se taie pe jumatate; maslinele se taie rondele.
Adaugam toate legumele impreuna cu bucatelele de piept de pui si branza maruntita in compozitie si amestecam bine.
La final se adauga putin piper macinat si praful de copt si amestecam pana sunt incorporate toate ingredientele.
Intr-o tava de aragaz am asezat formele pentru briose din silicon (sau puteti folosi o tava pentru briose) in care am pus cate o hartiuta. Formele se umplu cu compozitia obtinuta cam trei sferturi. Se baga la cuptorul incins pentru 35-40 minute pana prind o culoare aurie deasupra.
Se servesc atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|