Ingrediente
- 3 oua;
- 200 g faina;
- 150 g zahar;
- 1 lingurita vanilie;
- 80 g unt gras;
- coaja de la o portocala;
- piureul de la o portocala;
- 1 lingurita praf de copt;
- 10 g nuci prajite;
- 100 g alune prajite;
- 1 praf de sare;
Mod de preparare
- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr;
- Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare;
- Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de portocală și se mixează din nou;
- Acum se îngroașă compoziția, adăugând praful de copt și făina treptat;
- Se adaugă nucile și alunele prăjite, lăsând o mică parte pentru decor;
- Separat, se mixează ouăle cu cealaltă jumătate de zahăr până se obține o bezea tare;
- Se încorporează albușurile în aluat ușor, folosind o spatulă;
- Se umple formele de brioșe, lăsând 1/3 loc pentru creștere și se decorează cu bucăți de alune prăjite;
- In cuptorul preincalzit se coc pentru aprox. 35 de minute; se testeaza cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale si alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|