Briose cu portocale si alune

Postat de BakeUpArtist in Dulciuri
25 Dec 2016 | 3659 vizualizari
Briose cu portocale si alune

Mirosul de portocală este specific de Crăciun la noi în casă, așa că am folosit-o din belșug în acest desert delicios.   

Ingrediente

  • 3 oua;
  • 200 g faina;
  • 150 g zahar;
  • 1 lingurita vanilie;
  • 80 g unt gras;
  • coaja de la o portocala;
  • piureul de la o portocala;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 10 g nuci prajite;
  • 100 g alune prajite;
  • 1 praf de sare;

Mod de preparare

- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr;

- Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare;

- Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de portocală și se mixează din nou;

- Acum se îngroașă compoziția, adăugând praful de copt și făina treptat;

- Se adaugă nucile și alunele prăjite, lăsând o mică parte pentru decor;

- Separat, se mixează ouăle cu cealaltă jumătate de zahăr până se obține o bezea tare;

- Se încorporează albușurile în aluat ușor, folosind o spatulă;

- Se umple formele de brioșe, lăsând 1/3 loc pentru creștere și se decorează cu bucăți de alune prăjite;

 

- In cuptorul preincalzit se coc pentru aprox. 35 de minute; se testeaza cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale si alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Postat de laylalala

Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Ciocolata amaruie se topeste impreuna cu laptele si Bacardi Tropical Orange la bain-marie apoi se pune deoparte. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2016, 22:49
Minunate
la 25.12.2016, 23:11
Delicioase! Sarbatori fericite!
la 25.12.2016, 23:19
la 26.12.2016, 01:46
ce frumoase sunt
la 26.12.2016, 09:33
Imi place!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking