Briose din cartofi cu bacon in sos de rosii

Postat de merisor67 in Porc
4 Iun 2018 | 3569 vizualizari
Briose din cartofi cu bacon in sos de rosii

Pentru că mi-a rămas piure de cartofi pentru a doua zi, am încropit cu el aceste delicioase brioșe din cartofi cu bacon în sos de roșii. Inițial am vrut să fac niște găluște de cartofi cu bacon, dar mi s-a părut mai comod să le pun la cuptor. Și în plus, nu am adăugat așa multă făină, cât ar fi înglobat găluștele. Au ieșit tare bune, mai ales scăldate într-un sos aromat de roșii cuburi, în suc de roșii.

Ingrediente

  • Pentru brioșe:
  • 200 g piure de cartofi
  • 250 g bacon afumat
  • 30 ml ulei
  • 150 g cașcaval
  • 1 ou
  • 50 g făină
  • 30 g pesmet
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • cimbru
  • Pentru sos:
  • 400 g roșii cuburi decojite, in suc de roșii
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Preparăm brioșele
Rumenim ușor, în uleiul încins, baconul tăiat în fâșii subțiri, apoi îl lăsăm să se răcească. Tocăm pătrunjelul verde, mărunt. Dăm cașcavalul pe răzătoare. Cernem făina împreună cu praful de copt. Când baconul s-a răcit, amestecăm într-un vas, toate ingredientele pentru brioșe. Încorporăm și oul și vom obține un aluat nu foarte ferm, dar nici prea moale. Nu îl modelăm cu mâinile că va fi lipicios. Acum, cantitatea de făină, respectiv, pesmet, va depinde și de consistența piureului de cartofi. Dar având în vedere că brioșele sunt coapte în cuptor, nu trebuie niște cantități fixe, compoziția va rămâne compactă, oricum. Asezonăm compoziția de brioșe din cartofi cu bacon, după gust, cu condimentele preferate: piper, cimbru și busuioc, în cazul meu. Potrivim gustul cu sare și umplem formele de brioșe, punând compoziția cu lingura. Așezăm formele de brioșe într-o tavă și o dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, sau până se rumenesc frumos brioșele și sunt coapte bine în interior. Preparăm sosul de roșii Cât timp se coc brioșele, ne ocupăm de sosul de roșii. Călim, în uleiul încins, ceapa tocată solzișori , împreună cu 2 căței de usturoi tăiați rondele. Când ceapa devine translucidă, adăugăm o lingură, rasă, de zahăr și amestecăm intens pentru a se carameliza ceapa uniform. Adăugăm și o lingură de oțet balsamic, mai amestecăm de câteva ori, apoi adăugăm roșiile. Lăsăm sosul să fiarbă la foc încet, până când cuburile de roșii se pasează. Îl gustăm și îl asezonăm, pe parcurs, cu condimente și sare, iar usturoiul îl adăugăm spre final, răzuit. Mai diluăm sosul și cu apă fierbinte, când începe să se îngroașe. Scoatem brioșele din forme, cât sunt calde și le adăugăm în sosul de roșii. Mai completăm cu apă fierbinte, cât să fie brioșele bine scăldate în sos și le mai lăsăm pe foc  câteva minute, pentru a se întrepătrunde gusturile. La final, sau în timpul servirii, adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt. Ai mei au fost tare încântați de aceste brioșe din cartofi cu bacon în sos de roșii și le-au servit cu murături. Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din cartofi cu bacon in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Snitele de porc

Postat de rocsi_1612

Snitele de porc

Feliile de carne le spalam si le stergem cu servetele. Le batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare ca sa le sfaramam. Intr-un bol, amestecam mustarul, praful de usturoi, sare, piper,...

Citeste continuarea

Placinta cu carne si mozzarella

Postat de Constelatialeu

Placinta cu carne si mozzarella

Ne pregatim ingredientele, ceapa verde o taiem marunt, radem cartoful pe razatoarea mica, mozzarella o taiem cubulete mici (oprim cateva feliute subtiri pentru decorat). Am folosit o tava de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2018, 16:05
Prima sosita,prima servita din bunatate!Cred ca baconul ii da un gust deosebit de bun!
la 04.06.2018, 16:07
Cred că au fost foarte gustoase...!
la 04.06.2018, 16:07
Buni, cu drag te-aș servi! Da, baconul înnobilează gustul brioșelor.
la 04.06.2018, 16:14
Uhh, da tare bine arata!
la 04.06.2018, 16:30
Big like!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking