Briose - mumii de Halloween

Postat de Julie in Prajituri
28 Oct 2011 | 6949 vizualizari
Briose - mumii de Halloween

Spooky!

Ingrediente

  • Briose:
  • 150g unt,
  • 200 g zahar,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 oua,
  • 6 linguri faina.
  • Glazura:
  • 100 g unt,
  • 4 linguri lapte,
  • 2-3 cani zahar pudra,
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Glazura:

Se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele, esenta si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa.

Briose:

Untul, zaharul, ciocolata maruntita si laptele se pun intr-o tigaie pe foc si se lasa pana se topesc toate. In compozitia racita, se adauga apoi cele trei galbenusuri si faina. Se amesteca bine. La sfarsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se toarna aluatul in formele de briose si se coc in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute.

Briosele se lasa sa se raceasca, apoi se dau forma mumiilor, cu ajutorul glazurii pusa intr-un pos, cu care se fac bandajele si cu drajeuri colorate drept ochi.

Happy Halloween!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose - mumii de Halloween" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie Incepeti cu pregatirea  cremei de vanilie , pentru a se putea raci. Intr-o cratita amestecati ouale cu indulcitorul....

Citeste continuarea

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de Oana

Desert paleuri cu ciocolata

Mai intai pregatesc ganache-ul de ciocolata. Pun smantana pentru frisca la incalzit si, cand atinge punctul de fierbere, o pun peste ciocolata taiata marunt. O las deoparte 1 minut si apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2011, 17:01
buhuhuuuuu speriaza-ma si pe mine cu una
la 28.10.2011, 17:07
la 28.10.2011, 17:50
simpatice mumiile!...si delicioase
la 28.10.2011, 18:00
simpatice
la 28.10.2011, 18:05
foarte reusite

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking