Briose Parkin

Postat de simona72 in Prajituri
20 Aug 2015 | 4724 vizualizari
Briose Parkin

In original, "Prajitura Parkin", este de fapt o prajitura care provine din Anglia, mai precis de undeva din nord. Reteta m-a incantat in primul rand pentru ingrediente, adica, am achizitionat un borcan de melasa si am vrut musai o prajitura la care sa o folosesc. In plus, este o prajitura usoara, plina de arome, care se mentine zile bune si care poate fi servita cu placere alaturi de cafea... Inspiratie mi-a fost James Martin.

Ingrediente

  • 130 g unt la temperatura camerei
  • 100 g melasa
  • 100 g miere sau sirop agave
  • 100 g zahar brut
  • 200 ml lapte
  • 200 g faina alba
  • 70-80 gr fulgi de ovaz
  • 1 praf de sare
  • 3 oua mari
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingura ghimbir pudra
  • 1 lingura amestec de anason, nucsoara, cuisoare (eu am folosit doar nucsoara)
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat

Mod de preparare

Se pune intr-o craticioara untul, melasa, mierea, zaharul si laptele. Punem craticioara pe foc si lasam pana untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Sa nu dea in clocot si nici foarte fierbinte sa nu fie compozitia. Daca este necesar o mai lasati putin la racit pana devine doar calduta.

Intr-un bol se amesteca faina,fulgii de ovaz lasati intregi sau usor macinati, praful de copt, bicarbonatul si toate mirodeniile. Peste ingredientele uscate se adauga compozitia facuta anterior si se amesteca cu telul pana se incorporeaza ingredientele. Se adauga ouale si se amesteca din nou pana la incorporare. Va rezulta o compozitie moale, ceva mai groasa ca si cea de clatite...Cu ajutorul unei linguri punem din compozitie in tava de briose cu hartie pentru briose. Umplem briosele pe treisferturi, lasand loc si pentru crestere. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade si lasam aproximativ 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Le lasam sa se raceasca complet, eventual le putem depozita in cutii metalice si le servim. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Parkin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si nuci

Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone

Postat de oanapl

Desert prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone

Se separă ouăle. Gălbenușurile se mixează cu sarea, 1/2 din cantitatea totală de zahăr măcinat până cresc în volum și se obține o cremă densă, deschisă la culoare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2015, 13:43
Foarte interesante!
la 20.08.2015, 13:56
Interesanta reteta! Nu ma indoiesc de gust si aroma!
la 20.08.2015, 13:59
bune bune
la 20.08.2015, 14:14
la 20.08.2015, 14:34

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking