Ingrediente
- 130 g unt la temperatura camerei
- 100 g melasa
- 100 g miere sau sirop agave
- 100 g zahar brut
- 200 ml lapte
- 200 g faina alba
- 70-80 gr fulgi de ovaz
- 1 praf de sare
- 3 oua mari
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 1 lingura ghimbir pudra
- 1 lingura amestec de anason, nucsoara, cuisoare (eu am folosit doar nucsoara)
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
Mod de preparare
Se pune intr-o craticioara untul, melasa, mierea, zaharul si laptele. Punem craticioara pe foc si lasam pana untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Sa nu dea in clocot si nici foarte fierbinte sa nu fie compozitia. Daca este necesar o mai lasati putin la racit pana devine doar calduta.
Intr-un bol se amesteca faina,fulgii de ovaz lasati intregi sau usor macinati, praful de copt, bicarbonatul si toate mirodeniile. Peste ingredientele uscate se adauga compozitia facuta anterior si se amesteca cu telul pana se incorporeaza ingredientele. Se adauga ouale si se amesteca din nou pana la incorporare. Va rezulta o compozitie moale, ceva mai groasa ca si cea de clatite...Cu ajutorul unei linguri punem din compozitie in tava de briose cu hartie pentru briose. Umplem briosele pe treisferturi, lasand loc si pentru crestere. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade si lasam aproximativ 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Le lasam sa se raceasca complet, eventual le putem depozita in cutii metalice si le servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Parkin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|