Briose pufoase ( sau madlene)

Postat de petrina_mihalache in Prajituri
9 Sep 2015 | 27241 vizualizari
Briose pufoase ( sau madlene)

Vreau sa va spun ca sunt dlicioase! Reteta e una diferita de celelalte, iar briosele sunt nemaipomenite, asemanatoare celor din magazin dar...si mai bune. Eu am luat reteta dintr-o revista. Se pot adauga in le fructe confiate, bucati de ciocolata sau ce doriti, mie imi plac simple. Sper sa le incercati si sa imi spuneti cum au fost. P.S. - Am uitat sa fac pozele de la nceput si am facut doar cand le-am scos din cuptor :D

Ingrediente

  • 180 g unt (moale - la temperatura camerei)
  • 180 g zahar ( de preferat pudra)
  • 180 g faina
  • 3 oua
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • o esenta de vanilie

Mod de preparare

Untul si zaharul se amesteca cu ajutorul unui mixer,  se adauga si sarea. Dupa ce se omogenizeaza, se adauga pe rand cate un ou, incorporandu-l in crema de unt.

Dupa ce am pus toate ouale si am amestecat bine, adaugam esenta apoi faina impreuna cu praful de copt si amestcam.

Le asezam in forme de briose si dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 grade. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose pufoase ( sau madlene)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi cu bulion (de post)

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi cu bulion (de post)

Foile: Se amesteca uleiul cu zaharul pana ce acesta se mai dizolva. Se adauga bulionul, faina, praful de sare si bicarbonatul. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se infoliaza si se da...

Citeste continuarea

Briose finlandeze

Postat de Zamfira

Briose finlandeze

Pregatim aluatul: mixam foarte bine oul cu laptele caldut. Adaugam zaharul si esenta de vanilie, omogenizam totul pentru a se dizolva zaharul. Daca folositi o drojdie proaspata, e bine sa o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2015, 18:43
Bune pufoseniile!
la 09.09.2015, 18:51
Ce frumoase sunt!
la 09.09.2015, 19:02
bune bune
la 09.09.2015, 23:54
Bine ai venit Petrina Briosele sunte de nerefuzat
la 10.09.2015, 10:29

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking