Ingrediente
- Am folosit pentru aluat:
- 5 oua
- 200 gr zahar
- 350 gr faina
- 2 plicuri praf de copt
- 3 plicuri zahar vanilat
- 10 linguri de lapte
- 10 linguri ulei
- 2 linguri apa de trandafiri
- 1 lingura cacao
- Pentru umplutura:
- 350 gr branza dulce
- 8 linguri zahar
- 3 linguri gris
- scortisoara si cuisoare macinate
Mod de preparare
Am pus intr-un castron ouale intregi, zaharul si apa de trandafiri si am batut bine ouale pana cand au facut spuma si zaharul s-a topit. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec, apoi am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit cacao.
Pentru umplutura, am amestecat toate ingredientele, inainte de a le pune in briose.
Am pregatit tava de briose in care am pus hartiile pentru copt, am pus o lingura aluat, o lingurita umplutura de branzica si deasupra iarasi o lingura aluat si apoi am dat tava la copt pentru aproximativ 17 minute, insa aici depinde de cuptorul fiecaruia, al meu este un cuptor de aragaz si coace ceva mai repede, oricat de incet as da focul. Cel mai bine este ca dupa 15 minute sa incercati cu scobitoarea daca briosele sunt coapte sau nu.
Eu am decorat cateva briose cu o crema de vanilie, insa sunt foarte gustoase si daca le serviti asa simple, doar cu umplutura de branzica.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|