Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
30 Ian 2016 | 6698 vizualizari
Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Imi plac aceste budinci si le prepar frecvent, in diverse combinatii. Se fac usor si sunt tare bune si de efect.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g sunca presata
  • 100 g rosii deshidratate
  • 450 g legume mexicane
  • 600 g smantana
  • 5 linguri din uleiul in care au sta rosiile deshidratate
  • 30 g parmezan
  • 300 g faina
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • putina mozzarella razuita
  • ketchup
  • 1 crenguta de rosii cherry
  • 15-20 g unt

Mod de preparare

Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare.

Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor.

Taiem sunca presata in cuburi si rosiile deshidratate in bucati mai mici.

Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul, smantana, parmezanul, pesmetul si faina amestecata cu praful de copt.

Adaugam cate un praf de piper si cimbru, apoi legumele mexicane, rosiile deshidratate, sunca presata si amestecam bine compozitia rezultata.

Trebuie sa fie o compozitie mai groasa pentru a se coace uniform si frumos.

Ungem peretii formei de copt(25 cm - diametru), cu unt si turnam jumatate din compozitia de budinca in ea, apoi o marmoram cu putin ketchup si turnam restul de compozitie deasupra.

Asezam crenguta de rosii la mijloc si coacem budinca la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.

Spre final, adaugam putina mozzarella razuita, pentru a se gratina frumos si mai lasam budinca in cuptor 2-3 minute.

Se lasa apoi sa se tempereze usor, inainte de a se portiona.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei cu legume la cuptor

Postat de mirela0911

Dovlecei cu legume la cuptor

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii...

Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si ton

Postat de rocsi_1612

Clatite cu ricotta si ton

Clatitele: Bateti ouale spuma cu ajutorul unui tel, cu putina sare si piper. Adaugati apa minerala si laptele. Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2016, 09:48
la fix am aterizat! ))
arata tareeee bine!
la 30.01.2016, 09:55
Muah!
la 30.01.2016, 10:03
o budinca tare, tare gustoasa!
la 30.01.2016, 10:26
Cea mai si cea mai budinca.... cu legume mexicane ...
la 30.01.2016, 10:30
Super budinca! Ce frumosa este sectiunea taiata!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking