Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
30 Ian 2016 | 6754 vizualizari
Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Imi plac aceste budinci si le prepar frecvent, in diverse combinatii. Se fac usor si sunt tare bune si de efect.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g sunca presata
  • 100 g rosii deshidratate
  • 450 g legume mexicane
  • 600 g smantana
  • 5 linguri din uleiul in care au sta rosiile deshidratate
  • 30 g parmezan
  • 300 g faina
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • putina mozzarella razuita
  • ketchup
  • 1 crenguta de rosii cherry
  • 15-20 g unt

Mod de preparare

Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare.

Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor.

Taiem sunca presata in cuburi si rosiile deshidratate in bucati mai mici.

Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul, smantana, parmezanul, pesmetul si faina amestecata cu praful de copt.

Adaugam cate un praf de piper si cimbru, apoi legumele mexicane, rosiile deshidratate, sunca presata si amestecam bine compozitia rezultata.

Trebuie sa fie o compozitie mai groasa pentru a se coace uniform si frumos.

Ungem peretii formei de copt(25 cm - diametru), cu unt si turnam jumatate din compozitia de budinca in ea, apoi o marmoram cu putin ketchup si turnam restul de compozitie deasupra.

Asezam crenguta de rosii la mijloc si coacem budinca la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.

Spre final, adaugam putina mozzarella razuita, pentru a se gratina frumos si mai lasam budinca in cuptor 2-3 minute.

Se lasa apoi sa se tempereze usor, inainte de a se portiona.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cornulețe aperitiv

Postat de panacris

Cornulețe aperitiv

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...

Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de rocsi_1612

Briose aperitiv

Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare. Adaugam uleiul, laptele si apa minerala. Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2016, 09:48
la fix am aterizat! ))
arata tareeee bine!
la 30.01.2016, 09:55
Muah!
la 30.01.2016, 10:03
o budinca tare, tare gustoasa!
la 30.01.2016, 10:26
Cea mai si cea mai budinca.... cu legume mexicane ...
la 30.01.2016, 10:30
Super budinca! Ce frumosa este sectiunea taiata!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking