Ingrediente
pt aluat:
- 330 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 500 gr faina
- 1 pliculet drojdie uscata
pt umplutura:
- 600-700 gr cas proaspat de capra
- 2 oua
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura leurda
- 1 lingurita sare
- 2-3 maini de fulgi de porumb
pt crusta:
- 1 lingurita seminte de in, susan, dovlec, de floarea soarelui
- 1 galbenus
- 1-2 linguri lapte
Mod de preparare
Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Pt grabirea procesului de dospire, am pus aluatul intr-un castronel l-am acoperit cu prosop si l-am dat la cuptorul incalzit la 50 grade.
Intre timp pregatim umplutura:faramitam casul intre degete, adaugam sarea, ouale, ceapa si leurda taiate foarte fin. Amestecam ingredientele. Dupa ce aluatul si-a triplat volumul il intindem pe masa de lucru unsa cu putin ulei, intindem umplutura,peste umplutura de branza punem fulgii de porumb zdrobiti in maini, rulam si punem in forma de cozonac.(eu am folosit una mare din silicon) Lasam sa mai dospeasca inca 10-15 minute. Amestecam din timp galbenusul cu laptele, ca sa ajunga la temperatura camerei in momentul in care ungem rulada. Amestecam semintele intr-un castronel. Dupa ce rulada a mai crescut, o ungem cu o pensula de silicon cu jumatate de galbenus amestecat cu lapte, presaram semintele,iar peste seminte turnam si restul de galbenus. (in acest mod semintele nu se vor dezlipii de pe suprafata ruladei) Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 25 minute, oprim focul, mai lasam 10 minute tava in cuptor, deschidem usa cuptorului dupa cele 10 minute scurse si lasam sa se racoreasca bine. Scoatem rulada din tava pe un fund de lemn, o punem pe o parte si o lasam sa se raceasca complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|