Chifle umplute

Postat de Irina in Piine
25 Feb 2014 | 4451 vizualizari
Chifle umplute

De multe ori se intampla sa cumparam sau sa facem mai multa paine decat mancam si sa se invecheasca. Si de cele mai multe ori o aruncam, nu-i asa? Bani aruncati pe fereastra! :) Eu imi aduc aminte ca mama nu arunca painea: ori facea crutoane pentru supa, ori o umezea si o punea in cuptor pana se improspata. Sau facea pizza pe blat de paine. Cornurile care se invecheau se transformau in cornuri umplute la cuptor, cu ce gasea prin frigider, numai bune pentru o gustare intre mese. Si uite asa am improvizat si eu intr-o seara o gustare si credeti-ma, nu mi-a luat mai mult de jumatate de ora! Ceva branza, niste felii de pastrama, o ciuperca ramasa de la pizza si inca vreo cateva chestii...

Ingrediente

  • 2 chifle
  • cateva felii de telemea de vaca
  • 3-4 felii de pastrama
  • 1 ciuperca champignon
  • ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • marar
  • patrunjel
  • seminte de dovleac, floarea-soarelui si in
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pentru inceput am umezit chiflele si le-am stors de surplusul de apa.

Am taiat branza si sunca in felii potrivite, am tocat ceapa, usturoiul si verdeata. Le-am amestecat pe toate.

Am taiat o bucata de hartie de copt, am umezit-o si am pus chiflele pe ea. Le-am crestat din loc in loc, iar crestaturile le-am umplut cu amestecul de care v-am povestit mai devreme. 

Prin frigider mai aveam niste ciuperci care mi-au facut cu ochiul. De ce nu? Am tocat marunt una si am adaugat-o amestecului.

Am stropit chiflele cu putin ulei de masline si am presarat peste ele un amestec de seminte.

Am imbracat chiflele in hartia de copt si le-am pus in cuptorul deja incins, cam 20 minute. 

Am dezvelit chiflele si le-am mai lasat in cuptor vreo 5 minute, cat sa devina painea usor crocanta.

Le-am mancat calde, bucata cu bucata, impreuna cu un pahar cu lapte.  

Concluzia: au iesit tare gustoase. As pune totusi o branza cu un gust mai pronuntat, de oaie de exemplu si as mai adauga niste usturoi sau o planta mai aromata, busuioc cred...

Oricum, va poftesc sa incercati si voi! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Chifle aperitiv cu mozzarella

Postat de RODIMUR

Chifle aperitiv cu mozzarella

Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se...

Citeste continuarea

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2014, 19:25
delicioase
la 25.02.2014, 19:27
Arata tare bine si fierbinti cred ca-s delicioase...
la 25.02.2014, 19:36
Bune alaturi de o cana cu iaurt sau o bere
la 25.02.2014, 19:37
buni, asa-i ca nu-ti da? doar e moldoveanca zgarcita de-a mea))
la 25.02.2014, 19:38

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking