Ingrediente
- Ingrediente Burek cu brânză - Rețeta savuroasă și rapidă
- un pachet foi de plăcintă
- 2 ouă
- 400 gr iaurt
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 300 gr telemea
- semințe mac
- sare și piper
Mod de preparare
Cum se prepara Burek cu brânză - Rețeta savuroasă și rapidă:
Într-un bol înalt, amestecă iaurtul, ouăle, sare și piper și uleiul. Pasează bine cu ajutorul unui blender. Fărămițează telemeaua.
Tapetează cu hârtie de copt o tavă și așază câte 3 foi de plăcintă, toarnă puțin din sosul de iaurt, apoi presară telemea. Alternează la fel alte straturi până termini compoziția de iaurt și brânza.
Ultimul strat trebuie să fie de foi peste care torni restul de iaurt. Presară semințe de mac.
Coace burekul cu brânză în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 35-40 minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă burekul la temperat, apoi îl poți porționa și savura.
Este o rețeta rapidă, gustoasă și ușor de făcut.
Încearcă și rețeta de Burek cu carne sau rețeta de Börek - plăcintă turcească cu brânză și pătrunjel.
Îți recomandăm și rețeta de Burek cu varză.
Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu brânză - Rețeta savuroasă și rapidă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|