Burek cu brânză - Rețeta savuroasă și rapidă

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
20 Aug 2024 | 1038 vizualizari
Burek cu brânză - Rețeta savuroasă și rapidă

Andra Mihail ne aduce o rețetă delicioasă de burek cu brânză, preparat cu foi de plăcintă crocante și umplutură savuroasă de brânză. Un preparat delicios, perfect pentru mesele în familie. Pentru acest Burek cu brânză - Rețeta savuroasă și rapidă, sunt necesare câteva ingrediente: foi de plăcintă, ouă, iaurt, ulei și brânză.    

Ingrediente

  • Ingrediente Burek cu brânză - Rețeta savuroasă și rapidă
  • un pachet foi de plăcintă
  • 2 ouă
  • 400 gr iaurt
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 gr telemea
  • semințe mac
  • sare și piper

Mod de preparare

Cum se prepara Burek cu brânză - Rețeta savuroasă și rapidă:

Într-un bol înalt, amestecă iaurtul, ouăle, sare și piper și uleiul. Pasează bine cu ajutorul unui blender. Fărămițează telemeaua.

Tapetează cu hârtie de copt o tavă și așază câte 3 foi de plăcintă, toarnă puțin din sosul de iaurt, apoi presară telemea. Alternează la fel alte straturi până termini compoziția de iaurt și brânza.

Ultimul strat trebuie să fie de foi peste care torni restul de iaurt. Presară semințe de mac.

Coace burekul cu brânză în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 35-40 minute sau până se rumenește frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă burekul la temperat, apoi îl poți porționa și savura.

Este o rețeta rapidă, gustoasă și ușor de făcut.

Încearcă și rețeta de Burek cu carne sau rețeta de Börek - plăcintă turcească cu brânză și pătrunjel.

Îți recomandăm și rețeta de Burek cu varză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu brânză - Rețeta savuroasă și rapidă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Postat de merisor67

Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare. Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor. Taiem sunca presata in cuburi...

Citeste continuarea

Varza Rosie cu Mere (Reteta Video)

Postat de Ina75

Varza Rosie cu Mere (Reteta Video)

PASUL 1 Taiem ceapa solzisori. PASUL 2 Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul de masline. PASUL 3 Adaugam ceapa si calim timp de 2 minute. PASUL 4Curatam merele de seminte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2024, 12:38
la 20.08.2024, 17:08
Tare bune, plăcintele cu brânză...

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking