Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
26 Noi 2015 | 7111 vizualizari
Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni

Ca imi plac budincile aperitiv, am mai spus, dar important este sa placa si celor carora le adresez, adica baietilor mei. Ei sunt criticii mei culinari si parerea lor conteaza in primul rand. Si daaaa, le-a placut mult aceasta budinca, asa ca v-o recomand si voua. Fiecare poate sa jongleze cu ingredientele in functie de gustul propriu.

Ingrediente

  • 250 g piept de pui
  • 250 g ciuperci din conserva
  • 4 oua
  • 400 g smantana
  • 50 g parmezan
  • 400 g tortelloni cu spanac si ricota
  • 2 linguri faina
  • 1 linguri pesmet
  • 1 ardei capia, rosu
  • 1 ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 20 g unt pentru uns forma
  • 1 lingura pesmet pentru tapetat

Mod de preparare

Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi un usor gust de caramelizat.

Adaugam apoi pieptul de pui taiat in cuburi, il perpelim pe toate partile, condimentam  cu sare, piper, oregano si busuioc si dupa cateva minute, adaugam ciupercile bine scurse.

Nu lasam prea mult ingredientele pe foc, doarece toate se patrund rapid si nu e nevoie sa le preparam prea intens.

Le lasam la racit, dupa care adaugam peste ele, ardeiul capia tocat in cuburi, tortelloni fierti si scursi si le amestecam bine.

Batem cele 4 oua cu putina sare, adaugam smantana, parmezanul ras, apoi faina si pesmetul si le turnam peste amestecul de ingrediente.

Ungem o forma termorezistenta cu unt si o tapetam cu pesmet, apoi intindem uniform, compozitia de budinca in ea. 

Infigem din loc in loc si rosiile cherry, si presaram cateva frunze de busuioc.

Coacem budinca pentru 30-35 minute la 180 de grade.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca usor, cam 30 de minute, apoi o putem portiona frumos.

Se serveste usor calduta, dar si rece, cu ketchup, branzeturi, sau cu legume proaspete.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Covridog

Postat de Dea_Dea

Covridog

Aluatul Apa calda se pune in castron , se pune drojdia si se amesteca pana se dizolva. Se adauga sarea si zaharul. Apoi se adauga faina in ploaie , amestecand sa nu se faca cocoloase,se...

Citeste continuarea

Legume gratinate la cuptor

Postat de ela

Legume gratinate la cuptor

Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 10minute(eu i-am pus in oala sub presiune si i-am lasat 4minute).Scoatem si lasam la scurs. Legumele le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2015, 12:12
arata foarte bine!
la 26.11.2015, 12:13
multzu, Deyu!
la 26.11.2015, 12:13
yammmiiiii..... ce bine arata!
la 26.11.2015, 12:14
Ce buna si frumoasa este!
la 26.11.2015, 12:15
Multumesc, fete dragi! a fost tare buna!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking