Budinca aromata din chifle

Postat de mirela0911 in Prajituri
8 Feb 2015 | 2397 vizualizari
Budinca aromata din chifle

Un desert tare bun si aromat, doar cu ce am gasit prin frigider si camara!

Ingrediente

  • 575 g chifle
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 100 g smantana
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 lgt coaja rasa de portocale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g stafide
  • 1 portocala

Mod de preparare

Se iau chiflele si se rup bucatele mici intr-un bol. Intr-o craticioara punem laptele impreuna cu zaharul sa se incalzeasca atat cat sa se dizolve zaharul. Se toarna laptele peste bucatile de chifle pentru a se inmuia. Transferam totul intr-o tava unsa cu unt. Separat se smesteca iaurtul, smantana si laptele impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, ouale si coaja de portocala bine bine pana se topeste zaharul. Se pun stafidele si se lasa amestecul cca 10 minute deoparte. Se toarna peste chiflele din tava si usor amestecam putin compozitia. Se curata portocala de coaja si se taie bucatele mici. Se aseaza deasupra si se apasa putin pentru a intra in compozitie. Se da tava la cuptor la 180 de grade pentru cca 40-45 minute, sa se rumeneasca frumos deasupra si sa treaca testul scobitorii.

Se poate servi atat calda cat si rece! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aromata din chifle" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec negru

Postat de gabrielacuisine

Chec negru

Intr-o craticiora de inox punem la incalzit margarina taiata cubulete, zaharul si laptele. Cand margarina este topita si zaharul este dizolvat, tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaoa...

Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac

Postat de rocsi_1612

Desert placinta cu dovleac

Incepeti cu pregatirea  umpluturii , ca sa se racoreasca. Dovleacul il dati pe razatoarea mica (merge si pe cea mare). Il puneti intr-o cratita cu untul si zaharul. Transferati cratita pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2015, 17:25
la 08.02.2015, 17:26
la 08.02.2015, 17:26
la 08.02.2015, 17:43
Buna idee
la 08.02.2015, 17:46
Cred ca-i tare buna!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking