Ingrediente
- 8 oua
- 8 linguri d ezahar
- 8 linguri de faina
- 150 g margarina rama
- cca 200 g capsuni
- frisca= smantana pentru frisca ''la dorna''si frisca hulala, 200 ml cu 200 ml
- sos de capsuni
Mod de preparare
Blat:
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, pana acesta s-a topit. Separat am topit margarina si am lasat-o 10 min sa se racoreasca, apoi am turnat-o in fir peste galbenusuri, apoi am adaugat faina cernuta si la final albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Am imbracat o tava cu hartie de copt (cam mare tava si ouale mici...25/40), am turnat compozitia in tava si am dat-o la cuptor pentru 10 min, apoi am scos-o si am adaugat capsunile tavalite-n zahar. Pentru ca tava a fost cam mare n-a iesit asa inalta prajitura. Am scos-o din cuptor cand a trecut testul scobitorii si am lasat-o sa se raceasca apoi am portionat-o.
Mai intai am batut bine smantana pentru frisca si apoi am adaugat si frisca hulala si am mixat pana s-a intarit, n-am mai adaugat zahar pentru ca e dulce frisca hulala
Sosul de capsuni:
Am ales capsunile foarte moi si coapte, le-am pasat, am adaugat zahar,dupa gust, apoi am pus pe foc si am dat in cateva clocote, am lasat sosul la racit.
Dupa ce am portionat prajitura, pe fiecare in parte am ornat-o cu frisca si apoi cu sos de capsuni si cam asta a fost povestea de 1 iunie
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|